Carragher snakker ut

Må prestere bedre i Amsterdam nå enn i 2001. Ikke sliten etter Østen-turen. Chelsea blir en stor trussel. Kontinuitet fremfor kjøpelag. CL en realistisk målsetning. Svært gode kjøp.

Jamie Carragher håper at Liverpool viser seg fra en bedre side enn hva tilfellet var i Amsterdam-turneringen for to år siden. Da leverte de røde to forestillinger under gjennomsnitt. Til tross fro at man slo Valencia 1-0 i første kamp, ble man ydmyket av Ajax med 1-3 i neste. Houlliers elever møter Ajax igjen i kveld og tyrkiske Galatasaray på søndag. Etter noen hektiske dager, hvor man blant annet har returnert fra Fjerne Østen, kan det bli en stor utfordring for trøtte lemmer å møte kvalifisert motstand. Carragher kommenterer: "Jeg kan huske hva som hendte her sist. Mot Valencia i første kamp vet jeg at jeg var elendig. Jeg ble terrorisert av deres angripere, men vi vant likevel 1-0 fordi Jari scorte i siste spilleminutt. Jeg tror vi skjønte vi hadde slått et bra lag og Valencia har bevist det senere. Etter det ble vi greit beseiret 3-1 av Ajax. Robbie Fowler nettet for oss. Jeg spilte ikke, trolig fordi jeg spilte dårlig i den første kampen. Forhåpentligvis kommer vi til å gjøre det bedre denne gang. Det er en stor turnering å delta i, kanskje den beste pre-season turneringen i Europa. Den er svært prestisjefull så vi ønsker å vise oss fra vår beste side. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg føler meg ikke sliten etter Hong Kong-turen. Sjefen ga oss noen dager fri, så vi har fått tid til å lade batteriene. Vi er klare for nye tak."

Nedtellingen til ligaåpningen mot Chelsea på Anfield søndag 17.august har begynt for fulgt. På Heathrow støtte Liverpool og Chelsea på hverandre på vei til lagenes respektive pre-season turer i Østen. Chelsea-formann Ken Bates benyttet anledningen til å slenge en del kommentarer. Carragher utdyper: "Mens vi sto i kø, gikk Ken Bates forbi oss og ropte, 'Ok gutter, kom og signer for oss og vi fordobler lønna deres!'. Rick Parry og formann David Moores sto ved siden av og hørte kommentarene, men tok det med godt humør. Alle måtte le. Bates har fått mye kjeft de siste årene, men han virket allright. Jeg må innrømme jeg synes det var morsomt."

Fra spøk til alvor. Jamie Carragher mener at Chelsea blir en virkelig trussel kommende sesong. London-laget legger inn bud på det som er av spillere og har hittil forsterket laget kraftig med Damien Duff, Wayne Bridge, Geremi og Glen Johnson for en totalsum på £37M, i tillegg til keeperne Marco Ambrosio og Jürgen Macho på fri overgang. Dette gjør dem til seriøse tittelutfordrere og kan ødelegge for Liverpools ambisjoner om å kvalifisere seg til Champions League. "Jeg tror man må være ærlig å si at det som skjer i Chelsea utgjør en forskjell. Klubben med mest penger kan gå ut å handle de beste spillerne, og når man bruker £50M, vil man få en sterkere stall. De har forsterket stallen, men jeg synes det var ganske interessant å høre Frank Lampard si at flere av spillerne følte seg litt utilpass når så mange spillere på deres plass blir satt i forbindelse med en overgang. Jeg vet selv at jeg blir litt urolig når spillere i min posisjon blir linket til klubben. Det gjør vondt å si det, men Manchester United har vist at kontinuitet over flere år har vært nøkkelen til suksess, ikke bare kjøp av spillere. De har forsterket laget, men har også beholdt spillere som har spilt sammen siden de var gutter," uttaler Carragher.

Det er en filosofi Carragher tror Houllier har fulgt på Anfield, og derfor støtter managerens avgjørelse om å satse på spillere som presterte bra før forrige sesongs nedtur: "Vi har fremdeles de samme spillerne her som vant 'the cup treble.' Og for to år siden fikk vi 80 poeng, noe som hadde vært godt nok til å vinne ligatittel de fleste sesonger. Så vi har ikke plutselig blitt et dårlig lag.  På begynnelsen av forrige sesong trodde vi at vi kunne vinne ligaen, men håpet brast. Vi var bare en kamp fra en rekordstart på sesongen. Det beviser at vi har spillere til å gjøre det bra. Jeg tror at hovedmålet er å kvalifisere oss for Champions League. Vi satser hardt for å vinne tittelen, men realistisk er en topp-tre plassering målet. Ikke misforstå. Våre ambisjoner er fremdeles å vinne ligaen, og ingen kan si at vi er uten mulighet, særlig etter at vi har ervervet Harry Kewell og Steve Finnan. Jeg tror bare det skal bli hardt å klare det.  De nye spillerne er veldig bra. Alle som har sett dem spille sier at de franske ungguttene er like gode som de beste i verden i deres aldersgruppe. Og uten å sette for mye press på Harry så har han kommet hit for å tilføre oss kreativitet, som er hva vi har lett etter."