Cisse vil til England

Mulig transfermål snakker ut. Hamann liker seg på Anfield. Hvit bortetrøye neste sesong. Interessant fransk U21 landslag. Klubber vil ha kompensasjon.

Spiss søker seg til Premier League
Djibril Cisse sier i et intervju foran kveldens landskamp mot Egypt at det ikke er noen tvil om at han helst vil til engelsk fotball.  Den store spissen sier samtidig at Liverpool er den eneste klubben som har vist en seriøs interesse for ham.  Cisse spilte som kjent på Anfield i UEFA-Cupen denne sesongen, og han var imponert over den stemning og sportsånd som hersket på tribunene.  21-åringen holder til i talentfabrikken Auxerre, men signaler derfra sier at man er villig til å selge spillere som Boumsong, Kapo og Fadiga, mens andre stjerner som Mexes og Cisse foreløpig ikke er til salg.  Det er ingen tvil om at Gérard Houllier gjerne vil henten spissen til Liverpool, men hvorvidt tilgjengelighet og pris tillater ham å gjøre det er en annen sak.  Eurosport sender i kveld direkte fra privatlandskampen Frankrike-Egypt kl 20.45, og hvor Djibril Cisse trolig vil være involvert.

Didi trives
Dietmar Hamann sier til Liverpools offisielle hjemmeside at han ikke har noen ønsker om å forlate Liverpool.  Det har lenge svirret rykter om at tyskeren kan komme til å forlate Anfield etter denne sesongen, men Didi insisterer at det ikke er hans ønske:  ”Disse spekulasjonene har svirret i de siste par sesongene, men jeg har aldri sagt at jeg ønsker å forlate klubben.  Jeg har to år igjen av min kontrakt, og jeg trives i Liverpool.  For meg er dette kun avisprat.”

Hvit bortetrøye
Ifølge et nettsted i Malaysia vil Liverpool neste sesong spille i hvit bortetrøye, med sort bukse og hvite strømper.  Etter det vi forstår vil det være en rød og sort krage på trøya, og det er også en stripe i de samme fargene langs ermene og ved siden.  Klubbmerke er flyttet fra midten og ut til venstre ved hjertet.  Stoffet skal være av en litt glinsende variant.

Tre fra start for Frankrike U21 (?)
Frankrike U21 spiller også i kveld mot Egypt, og ifølge den renommerte avisa L’Equipe ligger det an til at tre røde er med i startoppstillingen.  Grégory Vignal spiller venstre vingback, mens Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle danner spissparet.  Alou Diarra vil være på benken.  I tillegg på det interessante laget spiller for eksempel Bernard Mendy, Bolton-spilleren som har vært linket til LFC, på høyre vingback, mens Benoit Cheyrou er med på den sentrale midtbanen.  Sistnevnte er da broren til Liverpools Bruno.

Toppklubbene vil ha VM-penger
G-14, organiasjonen som representerer 18 av Europas største klubber, inkludert Liverpool, sier at de ønsker en del av profitten fra neste VM.  En representant sier bl.a.:  ”For øyeblikket er de eneste som ikke tjener stort på VM klubbene som besørger spillerne.  Vi tar hele risikoen fordi vi får spillere tilbake uten motivasjon, som er slitne, og som er skadet.  Vi må også betale lønn og forsikring mens de er ute og spiller for noen andre i opp til seks uker.”  I en form for motytelse skal klubbene være villig til å aksptere Confederations Cup i Frankrike og også det planlagete verdensmesterskapet for klubblag i 2005.  Dersom klubbene får sine ønsker godtatt kan det bety en deling på om lag £40M.