Dudek & Co slo Italia

Polen beseiret Italia i privatlandskamp. Ian Rush med råd til Michael Owen. Tre tidligere Liverpool-spillere får ”Golden Cap” av Wales.

Jerzy reiste seg

Etter å ha fått en del kritikk som følge av 1-2 tapet mot Manchester United, må det ha vært godt for Jerzy Dudek å være bakerste mann da Polen i går kveld beseiret Italia.  Polakkene la grunnlaget for seieren i Warsawa med en god start, hvor man ledet 2-0 etter 18 minutter.  Det stod 2-1 ved pause, mens 2.omgang ble oppstykket og rotete etter en mengde bytter hos begge lag.  Polakkene fikk sitt siste mål fem minutter før slutt.

 

- Gresset ikke alltid grønnere…

Liverpool-trener Ian Rush uttaler at Michael Owen bør bli værende i klubben. Rushie vet hvordan der er å reise ut i den store verden på leting etter suksess. I 1987 reiste han fra klubben i sitt hjerte og signerte for italienske Juventus. Etter bare en sesong returnerte han derimot til Merseyside og Liverpool FC. Owens fremtid har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, spesielt etter at lagkamerat Steven Gerrard nylig undertegnet en ny langtidskontrakt. Rush vet derimot hva klubben betyr for Michael og tror han vil få mye igjen for å fortsette karrieren i Liverpool. – Om han spør meg, vil jeg fortelle at han får det bedre om han fortsetter her. Han er det største navnet i klubben. Jeg kan forstå Michaels tanker. Han har bevist at han er en av verdens beste spisser og vil konkurrere blant de beste. Men glem ikke at han  bare er 23 år gammel, og har mye tid fremfor seg. Jeg var eldre enn Michael da jeg flyttet på meg og allikevel returnerte jeg til Liverpool etter bare en sesong i Juventus. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden. Owen elsker denne klubben like mye som Steven Gerrard, selv om han ikke er en lokal gutt som han. Han har vært her hele karrieren og klubben har en spesiell plass i hans hjerte. Ingen sier han blir her for alltid, men i dette stadiet av hans fotballkarriere tror jeg han tjener på å skrive ny kontrakt. 

 

Rush, Joey Jones og Saunders hedres

Ved 50 spilte landskamper har det walisiske fotballforbundet nå begynt å dele ut en ”Golden Cap”, en gylden lue.  I Storbritannia får man som kjent en liten lue med påskrift ved hver spilte landskamp.  Waliserne spiller denne uka viktige playoff-kamper mot Russland, i håp om å komme til EM-sluttspillet.  I den anledning vil det bli delt ut en rekke slike ”Golden Caps”.  Totalt er det 22 spillere som har spilt 50 eller flere landskamper for Wales.   Tre av disse har vært innom Liverpool, nemlig Ian Rush (73), Joey Jones (72) og Dean Saunders (75).  Rushie er den som har flest kamper med dragen på trøya mens han var på Anfield, nemlig ved 67 anledninger.  De øvrige røde som har representert Wales er:  John Toshack (26), Joey Jones (18), Maurice Parry (16), Ernest Peake (10), George Latham (8), Dean Saunders (8), Cyril Sidlow (7), Ray Lambert (5), Richard Morris (5), Edward Parry (5), James Hughes (3), Lee Jones (1) og Robert Matthews (1).