Gamle kjente i UEFA-Cupen?

Det kan bli møter med tidligere motstandere i Europa. Finnan er skadet. Pre-season kamp avlyst. Sjölund på banen. Ny midtbanespiller linket. Ny jobb for Mølby.

Hvem Liverpool kan møte i UEFA-Cupen

Liverpool har hatt en tendens til å møte flere av de samme lagene under spill i E-Cupene de siste sesongene.  Hvis en studerer lista om mulige motstandere i neste sesongs UEFA-Cup kan den historien bokstavelig talt gjenta seg.  Av de lagene de røde spilte mot sist sesong er Basel klar for UEFA-Cupen, og det samme er Auxerre som fransk cupvinner.  Spartak Moskva kommer trolig også med, de har i hvert fall muligheten både i cup (klar for finalen) og liga.  Valencia er i pr. i dag på den 5.plassen i ligaen som Liverpool kjenner godt til, men er kun et poeng etter Celta Vigo med to ligarunder igjen i Spania.  Barcelona er en annen kjenning, og dersom Barca ikke greier å ta igjen de to poengene som er opp til Athletic Bilbao i ligaen har de annonsert at det er aktuelt å benytte en av Spanias to plasser i Intertoto.  Celtic må gjennom kvalifisering dersom de skal komme med i Champions League, noe de ikke greide forrige sesong, mens finske Haka også er en mulig motstander som Liverpool har møtt tidligere.  Det samme er tilfellet med Roma, som går rett til 1.runde i UEFA-Cupen via den italienske cupen.

 

Av andre lag som Liverpool kan komme til å møte i neste sesongs UEFA-Cup kan vi nevne:   Parma, Bordeaux, Sochaux, Sporting, Feyenoord, Kaiserslautern, Hamburger SV og Hertha Berlin.  Bordeaux kan komme med i Champions League dersom Monaco blir dømt til å rykke ned av økonomiske årsaker.  Fra England er Blackburn og Southampton klare i tillegg til Liverpool, mens Manchester City får kvalifisering gjennom fair play.  Taperne i kvalifisering til Champions League, samt etter hvert de med 3.plass i første gruppespill, vil selvsagt også inneholde lag som er ventet å sette preg på neste års turnering.

 

Finnan er skadet

Liverpools første sommerkjøp, Steve Finnan, spilte ikke for Irland mot Albania på lørdag, og er heller ikke aktuell til kampen mot Georgia i morgen.  Finnan har meldt forfall til landslagstroppen p.g.a. en skade i bekkenet. 

 

Kamp i Shanghai avlyst

Liverpool vil definitivt ikke spille i Shanghai 24.juli, slik det opprinnelig var planlagt.  Kampen i Hong Kong tre dager senere har man enda ikke tatt noen endelig avgjørelse om.  Singapore, Thailand og Sør-Afrika er nevnt som mulige alternativer til Østen.

 

Sjölund spiller i kveld

Daniel Sjölund (bildet) er ventet å starte for Finland U-21 når de i kveld tar i mot Italia til EM-kvalifisering.  ”Daja” er for tiden på lån til svenske Djurgården, hvor han har startet en kamp og kommet inn som innbytter ved tre tilfeller.  Spissen har scoret et mål i Allsvenskan.

 

Ny midtbanespiller linket

Veldig ubekreftede rykter sier at Liverpool er interessert i Sabri Lamouchi.  Den 31-årige franskmannen har hatt bra suksess i sitt nåværende Parma, og er en kreativ midtbanespiller.

 

Også Mølby til Nuneaton Borough

Jan Mølby er blitt enig med Nuneaton Borough om å være med og trene deres førstelag neste sesong.  Dansken vil ha ansvaret for en del av treningen under uka, og også lede laget i de helgene hvor han ikke er opptatt med kommentering for fjernsyn.  Jan har tidligere vært manager for Kidderminster og Hull, hvor han i sistnevnte klubb fikk sparken i fjor.  Mike Marsh ble nylig utnevnt til assisterende manager til Alan Lewer i Nuneaton.