Gerrard og Fowler viser medfølelse etter tragedie

Steven Gerrard og Robbie Fowler sørger i dag sammen med en hel fotballverden over Marc Vivien Foe. Finale blir spilt på søndag. Transferspekulasjonene ”tar av”. Warnock ettertraktet.

Tidligere transfermål døde på banen

En hel fotballverden er i sjokktilstand etter at Kameruns Marc Vivien Foe under gårsdagens kamp mot Columbia i Confederations Cup et drøyt kvarter før slutt bare segnet om på banen.  Intense forsøk på oppliving var nyttesløst, etter at hjertet hadde stoppet på den gifte 28-åringen.  Medfølende hilsener strømmet inn fra kollegaer og fans verden over, og Liverpools Steven Gerrard ringte personlig Sky Sports for å uttrykke sin sorg.  Foe var sist sesong på utlån til Manchester City, og man trodde at afrikaneren ville fortsette hos de lyse blå også det kommende året.  Klubbkamerat Robbie Fowler sier i dag at han vil bli dypt savnet i klubben og at det er vanskelig å helt fatte hva som har skjedd.

Marc Vivien Foe hadde nær gått til Liverpool sommeren 1999, da han var meget aktuell som etterfølger til Paul Ince som ”midtbaneanker”.  Usikkerhet rundt en legesjekk, samt at Dietmar Hamann ble tilgjengelig, gjorde at handelen aldri ble noe av.

Sammen med de millioner av mennesker som er glade i fotball vil vi gjerne uttrykke vår dypeste medfølelse med de etterlatte av Marc Vivien Foe.

 

Frankrike v Kamerun spilles

Mange har kritisert at FIFA både valgte å fullføre kampen mellom Kamerun og Columbia i går, og ikke minst at man etter å ha blitt kjent med dødsfallet til Foe også gjennomførte den andre semifinalen mellom Frankrike og Tyrkia.  President Sepp Blatter sier imidertid at ”min oppfatning er at fotballen må fortsette i en turnering som Confederation Cup”.  Det betyr igjen at Frankrike og Kamerun skal møtes i Paris førstkommende søndag.  Franskmennene tok seg til sluttkampen etter å ha slått Tyrkia med 3-2.  Djibril Cissé spilte kampens siste 25 minutter.

 

Liverpoolangripere i nyhetene

Nettavisen og TV2 var blant dem som i går kveld hevdet at ”Liverpool vil selge Baros”.  Real Zaragoza skal være interessert i å kjøpe Milan Baros, i utgangspunktet etter at tsjekkeren først skal til Spania på lån til neste sesong.  De opprinnelige opplysningene kommer fra en spansk tabloidavis, dog uten noen sitater eller andre konkrete opplysninger.  I dag kan man enkelte steder lese at Real Madrid ønsker å betale £30M for Michael Owen, som erstatter for en rastløs Raul.

Med de fleste klubbledere, agenter og spillere på ferie er det kanskje noe som heter noe sånt som ”mens alle de ansvarlige er borte, og ikke kan uttale seg, danser vi i pressen…”.  Vi forventer i alle fall at det fra mer offisielt hold snart kommer et dementi eller to, hvis de da gidder!

 

Crewe kjemper om Stephen Warnock

Manager Dario Gradi i Crewe sier at man fortsatt gjerne vil hente Stephen Warnock på en låneavtale.  Gradi sier at man har snakket med Stephen etter å ha fått tillatelse fra LFC, og at man ønsker at den allsidige spillere skal vikariere som venstreback for dem.  Gradi innrømmer imidlertid at også Coventry er ute etter å sikre seg signaturen til 21-åringen.

Som vi tidligere har nevnt på liverpool.no skal Gary McAllister og Coventry være favoritt til å sikre seg scouseren, og at det da også kan være aktuelt med en permanent overgang.