Gerrard ruster seg til slaget i Istanbul

Stevie G lover å holde hodet kaldt i hatoppgjør. Chris Kirkland tilbake mellom stengene. Richie Partridge skadet. Carl Medjani utslått.

England reiser i morgen til Tyrkia for hva som blir en ren finale i gruppe 7 i EM-kvalifiseringen.  Dersom engelskmennene greier minst uavgjort vil de gå direkte til sluttspillet i Portugal neste sommer, mens tyrkerne avanserer direkte med hjemmeseier.  Duellene mellom engelsk og tyrkisk fotball er velkjente de siste årene, og oppgjøret på lørdag kveld vil ikke være noe for de med dårlig hjerte.

En av de som garantert kommer til å være midt i begivenhetenes sentrum er Steven Gerrard.  Liverpools midtbanedynamo og ikke den som viker unna en konfrontasjon, men scouseren hevder at han har til hensikt å holde temperamentet under kontroll i den heksegryta som vil herske i Istanbul:  - Det vil bli vanskelig siden tre fjerdedeler av mitt spill dreier seg om å takle, men jeg må bare være ekstra forsiktig.  Kanskje også forholde meg litt roligere og ikke involvere meg i tullete dueller og få en unødvendig advarsel.  Du behøver å ha elleve spillere på banen gjennom samtlige nitti minutter.

- Det vil bli en enorm kamp.  Deres spillere vil være klare som aldri før, men det gjelder også for oss.

 

Chris Kirkland har gitt Liverpool og Gérard Houllier et løft ved å komme gjennom 90 minutter i gårsdagens 1-0 seier for reservene mot Wolverhampton.  Kirky viste solide takter da han holdt buret rent, uten at han ble satt på de store prøvene.  Richie Partridge skadet seg i den samme kampen og ble byttet ut ved pause.  Matchvinner ble Michael Foley-Sheridan ti minutter før slutt, i en jevn kamp mellom to unge lag.

 

Carl Medjani har i den siste tiden vært involvert med Frankrike U19 og kvalifisering til videre spill i EM.  Noe sluttspill blir det imidlertid ikke på Medjani & Co etter at man bare greide å sikre seg fire poeng i en kvalifiseringsgruppe sammen med Bosnia, Armenia og Ukraina.