Hvem blir makker til Owen?

Houllier om hvem som skal spille sammen med Michael. Babbel i salgsvinduet. Når kommer franskmenn? John Welsh på Eurosport i kveld.

Tre kjemper om to plasser

Gérard Houllier erkjenner at det kan vanskelig å velge de regulære spisspartneren til Michael Owen den kommende sesongen.  Da går vi ut fra at Djibril Cissé ikke vil komme denne sommeren.  I onsdagens kamp mot Køln gjorde både Milan Baros og Emile Heskey en god kamp, og manageren utelukker heller ikke at Harry Kewell kan være en løsning:  -La oss være ærlige.  Vi har tre angripere, tre angripere av kvalitet, som kjemper om to plasser.  Jeg vil også si at Harry kan spille bak en spiss.  De tre angriperne er Michael, Emile og Milan.  En kan bare se mot Køln, hvor Michael scoret to, Emile scoret ett, mens Milan gjorde mye og var en av banens beste.

 

Noen som vil ha Markus?

Noe overraskende for mange spilte Markus Babbel hele første omgang i Køln.  Forsvareren fikk på det nærmeste sparken for åpen scene av Gérard Houllier i vår og det var ikke ventet at han ville komme til å ta på seg den røde trøya igjen.  Til tross for at man på Anfield er villig til å la tyskeren gå gratis har det ikke vært noen kjøpere som er interessert i betale de lønningene som 30-åringen ventes å forlange.  Babbels opptreden på Rhein Energie Stadion synes derfor å være et forsøk på å plassere ham i kjøpsvinduet overfor tyske toppklubber like mye som noe annet. 

 

Salg før kjøp?

I det hele tatt så vil Liverpool være interessert i å slanke noe på sin stall og sine lønnsutgifter.  Mot Køln benyttet man altså 21 spillere som alle hadde førstelagserfaring, og i tillegg var Steve Finnan og Djimi Traore skadet.  Unggutter som Welsh, Otsemobor, Diarra, Sinama-Pongolle, Le Tallec og Foley var heller ikke på banen.  Det altså til tross for at man i sommer har latt spillere som Berger, Heggem, Diomède og Arphexad gå, og har Warnock, Xavier og Sjölund ute på lån.

Signaler i det siste tyder på at man på Anfield kan være interessert i å vente med en mulig overgang for Jean-Alain Boumsong til etter neste sesong, og at man i så fall kan hente ham gratis fra Auxerre.  Hans lagkamerat Djibril Cissé kan være i samme båt, selv om situasjonen her er en del annerledes siden Cissé har flere år igjen av kontrakten og hvor Liverpool må betale med et tosifret antall millioner av pund dersom man skal sikre seg toppscoreren.  Et annet fransk transfermål er Steed Malbranque, men Fulham har så langt avvist henvendelser fra Merseyside angående midtbanespilleren.  Tregheten i disse mulige transaksjonene kan ha sammenheng med at Liverpool gjerne vil rydde plass i sitt lønnsbudsjett, ved å selge et par-tre etablerte spillere som ikke er i den umiddelbare nærheten av førstelaget, før man investerer i ytterligere nytt blod.

 

Welsh live på TV

England møter i kveld Frankrike i EM sluttspillet for U19 landslag.  Etter tap i åpningskampen mot Østerrike vil dette bety et være eller ikke være for engelskmennene.  Liverpools John Welsh spiller sentral midtbane hos engelskmennene, og Eurosport viser kampen direkte med kampstart kl 18.30.