Ingen innkjøp før i juli?

Neppe noen innkjøp før neste måned. Ros til Owen og Gerrard.

For øyeblikket er både Gérard Houllier og Rick Parry på ferie, og det betyr at Liverpool neppe vil handle inn noen nye spillere før de nevnte herrer er tilbake i begynnelsen av juli. Ryktene har svirret om at Damien Duff skal i forhandlinger på Anfield denne helgen, men dette er etter alt å dømme bare oppspinn. Ellers har det de siste dagene også vært snakk om Borussia Dortmunds tsjekkiske midtbanespiller Tomaz Rosicky som et mulig transfermål, men vi poengterer at dette foreløpig bare er rykter.

Steven Gerrard skryter klubb- og landslagskollega Michael Owen opp i skyene, og sier at han er en av de aller viktigste spillerne både for Liverpool og England: ”Jeg kjenner Michael bedre enn de fleste, og han har hatt en fantastisk landslagskarriere. Mange glemmer at han fortsatt bare er 23, og han kommer til å bli enda bedre. Owen og Beckham er de meste profilerte spillerne på landslaget, og Michael viste at når David ikke spiller, så er det han som er vårt tryllemiddel, den som kan avgjøre kamper på egenhånd. Michael kommer alltid til å dukke opp og score mål når det trengs, og det er det som skiller en meget god spiller fra en fantastisk spiller. Han misbrukte to eller tre sjanser, men han lar ikke det påvirke spillet sitt. Han kommer alltid tilbake, og etterhvert dukker han opp og scorer. Han er en veldig profesjonell spiller både på og utenfor banen, og er et eksempel til etterfølge. Han er vår største goalgetter, og det kommer han til å være i mange år framover.”

Englands landslagssjef Sven Gøran Eriksson sier Steven Gerrard er en av verdens beste midtbanespilllere, og han mener scouseren er så anvendelig at han kunne spilt hvor som helst på banen. Steveie G var en av Englands beste i 2-1 seieren over Slovakia på onsdag, og han har ennå ikke vært med på å tape i de 18 landskampene han har vært med på. Dette sa Eriksson: ”Steven Gerrard er den komplette midtbanespilleren. Han er en av verden beste, og du kan bruke ham hvor som helst på banen.”