Robbie Foy til Melwood

17-årige Robbie Foy er blitt forfremmet fra ungdomsakademiet til Melwood, og er dermed det nyeste medlemmet av førstelagstroppen. U17 slo Fulham.

Det var snakk allerede i vår om at den lille skotten ville ta steget opp blant de store gutta, men Robbie startet likevel årets sesong på akademiet i Kirkby.  Det har likevel vært liten tvil om at kvikksølvet var en av de neste som ville bli flyttet opp til Melwood, og etter en god reservelagskamp mot Newcastle sist uke er det nå offisielt bekreftet at Foy er en del av førstelagstroppen.  Han antas derfor også å få sitt eget trøyenummer med det første.

 

Robbie Foy blir 18 år 28.oktober.  Han er en vingløper i ekte skotsk tradisjon med stor fart og gode finter.  I tillegg har han et fyrrig temperament som både bidrar til at han kommer i trøbbel med dommere, men samtidig gir ham en aggrisivitet som bidrar til det talentet han er.  Han er i utgangspunktet venstreving, men kan uten problemer også spille på høyre.  Han benyttes av og til også framme som spiss, men kortvokst som han er har han hatt mest suksess på flankene.  Liverpool sier at han fortsatt vil være tilgjengelig for spill på U19, men i vesentlig grad ventes han nå å bli benyttet på reservelaget til Hugh McAuley framover.

 

U17 sesongdebuterte med å vinne med 1-0 hjemme mot Fulham i går.  Målet kom etter en soloprestasjon av Adam Hamill, som driblet av to forsvarere før han lobbet ballen over keeper og i nettet.