- Blant de fire beste er målet

Rafael Benitez understreker at at ligaen har prioritet, og at det er viktig at man kvalifiserer seg til CL. – Hvis vi spiller som i 1.omgang mot Deportivo slår vi Charlton, mener manageren. Jo Tessem klar mot Liverpool.

- Carling Cup blir ikke prioritert

I et intervju med liverpoolfc.tv legger Rafael Benitez vekt på at Liverpool først og fremst må bli bedre selv, og ikke tenke for mye på avstanden opp til Arsenal.  Han gjør det også klart hvilke turneringer som settes høyest, og hva målet for sesongen er.  Her er noe av det manageren svarte på:

 

Bekymrer det deg at Djibril Cissé ikke har scoret flere mål så langt?

- Han arbeider hardt og jeg er sikker på at han vil score mange mål.  Han må lære sine lagkamerater bedre å kjenne, og forstå hvordan de beveger seg.  Jeg er ikke i tvil om at han vil begynne å score mål.

 

Hvorfor tar Milan Baros cornere?

- Vi ønsker å utnytte alle muligheter i laget og hos spillerne.  Jeg bruker Milan Baros til å ta fra høyre, og Luis Garcia fra venstre, men vi kan også bruke Xabi Alonso og Steven Gerrard.  Vi må utnytte det beste i hver spiller.

 

Er Steven Gerrard foran sitt skadeskjema, og når kan vi forvente at han er tilbake?

- Jeg har snakket med Steven denne uka, og kanskje vil han være tilbake i løpet av tre uker.  Antonio Nunez er i samme situasjon, og vi håper også han kan være tilbake om tre uker.

 

Dere møter Charlton i morgen, som vant begge kampene mot Liverpool forrige sesong?

- Det kan kanskje være nyttig å gjenta dette for spillerne, og minne dem om forrige sesong.  Jeg ønsker at vi skal holde et stabilt nivå, og dersom vi spiller slik vi gjorde i 1.omgang mot Deportivo skal vi normalt vinne.

 

Hvor viktig er det at man nå ikke lar Arsenal få enda mer forsprang i Premier League?

- Det viktigste for oss er at vi høyner vårt eget nivå, og at vi konsentrerer oss om å vinne neste kamp.  Dersom du vinner kamper vil du få mer selvtillit og da kan vi kanskje se en forbedring i framtiden.  Nå fokuserer vi på å bli bedre selv.

 

Paco Ayesteran er din assistant, men kan du si mer om hvilken rolle Paco Herrera har i ditt trenerteam?

- Paco var trener i Spania, og han jobbet også som sjefspeider.  Her i Liverpool er han både sjefspeider og trener.  Han har en posisjon man ikke hører mye om, men han er veldig viktig for vår fremtid.

 

Dere spiller mot Millwall i Carling Cup til tirsdag, hvor høyt blir denne turneringen prioritert?

- Vår prioritet er å vinne Premier League, og i det minste bli blant de fire beste.  Etter det ønsker vi å vinne Champions League.  Carling Cup ser vi på som en mulighet til å vinne noe, men vi tenker ikke på turneringen som noe vi prioriterer.

 

 

Tessem tilgjengelig i Carling Cup

Southampton har gitt grønt lys for at utlånte Jo Tessem kan spille tirsdagens kamp i Carling Cup mot Liverpool.  Spissene Daniele Dichio og Barry Hayles er ikke tilgjengelig, siden Dichio er skadet og Hayles tidligere har spilt i årets turnering, og det er derfor veldig sannsynlig at nordmannen starter mot de røde.