-Cheyrou kan ta Liverpool et steg videre

Mark Lawrenson med klokketro på Bruno Cheyrou. Harry Kewell vil kopiere sin barndomshelt Craig Johnston. Neil Ruddock favoritt i reality-serie.

Tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson tror at Bruno Cheyrou kan bli nøkkelen til suksess for Liverpool dersom han klarer å bygge videre formen han har vist i de siste kampene. ”Hvis Bruno klarer å opprettholde formen lenger enn med hvite støvler, kan han være mannen Liverpool har lett etter for å bli en seriøs utfordrer til ligamesterskapet. Når det gjelder spisser av ypperste kvalitet, er det ikke vesentlig forskjell på de største klubbene. Liverpool har Michael Owen, Arsenal har Thierry Henry og United har Ruud van Nistlerooy. Liverpools problem ligger i mangelen på scoringer fra andre spillere. Det er noe Liverpools rivaler har vært flinkere til, og som Houlliers lag har slitt med. Men etter det jeg har sett i de siste kampene, tror jeg Bruno Cheyrou og en Harry Kewell tilbake i form kan forandre på dette og dermed ta litt av presset fra Michael Owen."

 

"Bruno har nå satt en standard for seg selv, og hvis han kan fortsette i det samme sporet, blir det som å få en ny spiller på laget. Han har noe i seg som ingen andre på laget har. Har gir ikke ballen så lett fra seg, og han jobber veldig hardt. Det er alltid farlig å sammenligne med tidligere Liverpool-stjerner, men hvis han kan komme i nærheten av scoringsegenskapene til John Wark, vil han bli en uhyre nyttig spiller for Liverpool. Med Gerrard og Dietmar Hamann som ”skjold” foran en solid forsvarsfirer, trenger man spillere som Cheyrou, Kewell og Owen til å skape ting framover på banen, og hvis Cheyrou kan score over ti mål per sesong, har han tatt Liverpool et steg videre i kampen om ligagullet.”

 

Den 25-år gamle franskmannen er forøvrig nominert av FA til rundens spiller etter sine to scoringer mot Newcastle på lørdag. Andre nominerte er Burnleys Robbie Blake og Swansea-keeper Roger Freestone. Alle kan gi sin stemme ved å gå inn på thefa.com.

 

Kewell vil kopiere Johnston

Australieren Harry Kewell ønsker å kopiere bragdene til sin barndomshelt og landsmann Craig Johnston og vinne FA-cupen med Liverpool. Johnston, eller ”Skippy” som han ofte ble kalt, ble født i Sør-Afrika, men vokste opp i Australia, før han flyttet til England for å bli fotballproff. Han fikk en fin karriere på Anfield, og høydepunktet var nok da han scoret det ene målet i FA-Cup finalen på Wembley mot Everton i 1986. ”Craig var en fantastisk spiller for Liverpool – en av mine virkelig store barndomshelter.  Jeg elsket å se ham spille, og det ville være utrolig gøy å følge i hans fotspor og vinne FA-Cupen. Portsmouth i neste runde blir en tøff kamp, men vi gleder oss alle sammen,” sier Kewell.

 

Razor favoritt i reality-show

Tidligere Liverpool-spiller Neil Ruddock er bookmakernes favoritt til å vinne reality-showet ‘I’m a Celebrity Get Me Out of Here’. TV-programmet blir filmet i Australias jungel, og de som setter pengene sine på Razor som ”jungelens konge” får igjen tre ganger pengene. ”Etter å ha delt rom med Robbie Fowler og Steve McManaman, blir nok livet i jungelen en dans på roser å regne,” skal Ruddock ha sagt. I løpet av sine fem år på Anfield rakk den kompromissløse midtstopperen å bli en kultfigur på the Kop, og han var med på å vinne ligacupen i 1995. Mange vil nok også huske hans utligning i den berømte 3-3 kampen mot Manchester United i 1994.