Attraktiv tsjekker

Vladimir Smicer er ønsket av flere klubber. Michael Owen tar gjerne straffer i EM. Semifinale for Liverpool-talenter. Premier League på BBC Radio.

Både Southampton og Lens skal være på jakt etter Vladimir Smicer, som kom fra nettopp sistnevnte klubb i 1999. 30-åringen forbereder seg for tiden til EM sammen med det tsjekkiske landslaget, men skal ha signalisert at han ønsker å overbevise den nye Liverpool-manageren om at han er en mann å satse på videre.

 

- Tar gjerne straffe

En annen av Liverpools landslagsmenn, Michael Owen, sier at han gjerne går fram og tar straffe for England – dette til tross for at han har bommet på 10 av sine siste 23 straffespark for klubblaget. David Beckham er engelskmennenes førsteskytter.

- Det stemmer at jeg ikke har en veldig god straffestatistikk for Liverpool, men for landslaget har jeg scoret på tre av tre, påpeker Owen. 

Et av disse tre var selvfølgelig straffen han satte iskaldt i krysset mot Argentina under hans første store mesterskap, VM 1998.

- Hvis jeg får sjansen, vil jeg ikke vike unna. Jeg vil ikke svikte, lover Owen.

 

Stevie G vs. Zizou

En annen som ikke vil svikte, er Steven Gerrard, som ser fram til å møte Zinedine Zidane for første gang.

- Hvis noen hadde fortalt meg det i 1998, ville jeg ledd. Jeg ante ikke at jeg ville komme opp på dette nivået. Men nå er det rett rundt hjørnet, og det er spennende og litt rart. Jeg har sett Zidane på TV mange ganger og synes han er superb, men søndag får jeg sjansen til å stoppe ham fra å gjøre alle sine fantastiske ting, uttaler Gerrard.                

 

Semifinale for Liverpool-talenter

Liverpools to franske unggutter Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec kom ikke til EM, men de representerer landet sitt like fullt, om enn på U20-nivå. I kveld spiller Frankrike semifinale mot Brasil i den såkalte Toulon Football Festival of Hope. Ingen av Liverpool-spillerne startet forrige kamp, mot Columbia, men Sinama-Pongolle kom inn som innbytter og scoret ett mål. Kveldens kamp starter klokken 21:00 og vil sendes på Eurosport fra klokken 22:00.


PL på BBC
BBC har sikret seg radiorettighetene til å dekke Premier League de neste tre årene. Avtalen med fotballforbundet er verdt mer enn £45 millioner. Radio 5 har samtidig beholdt sine rettigheter til å sende direkte overføringer fra toppkamper, og dessuten fått anledning til å overføre disse på internett.

 

Til slutt tar vi med at, ifølge Phillipe Mexes agent, er den Liverpool-linkede Auxerre-spilleren tilbudt en fireårsavtale av AS Roma.