Baros ville forlate Anfield

Milan vil i første omgang kjempe for en fremtid i Liverpool. Rafael Benitez jakter på midtstopper. Alou Diarra fornøyd med ny låneavtale. Celtic-Liverpool på TV.

Milan trives bedre

Milan Baros legger ikke skjul på at han ville ha forlatt Liverpool dersom Gérard Houllier fortsatt var manager i klubben.  Tsjekkeren innrømmer at han fortsatt er usikker på sin fremtid, men at han pr. i dag trives under den nye sjefen Rafael Benitez og er klar til å kjempe om en plass i Liverpools startoppstilling:  - Jeg ønsket å forlate Liverpool etter forrige sesong, men det har skjedd ting og med en ny manager er det fortsatt en fremtid for meg her.  Jeg vil kjempe for en plass.  Kanskje vil jeg bli, eller kanskje må jeg gå, men nå er jeg her og vil gjøre mitt beste for Liverpool.

- Jeg tror jeg har en bedre mulighet denne sesongen.  Jeg håper jeg kan spille mer regelmessig, og jeg tror det er mulig under Benitez.  Jeg føler meg veldig bra etter Euro 2004.  Vi arbeider nå mye mer med taktikk og treningen er bedre.  Alle spillerne trives bedre.  Manageren ønsker å en mer offensiv stil, og vi er klar til gjøre det han ønsker.  Cissé scoret to mål mot Celtic, men neste gang er det kanskje jeg eller Michael Owen som scorer to mål.  Det er fire angripere men bare to kan spille, slik at vi må alle jobbe hardt for å komme på laget.

 

Midtstopper neste?

Liverpool FC har ikke offisielt bekreftet at Josemi er spilleklar for klubben, men det synes uansett bare å være en formalitet etter at Rafael Benitez tidligere bekreftet at spanjolen var på vei som hans første kjøp.  Manageren sier at man nå har en midtstopper øverst på blokka, og at han trolig vil fortsette å spille med 4-4-2:  - Jeg spilte med 4-2-3-1 i Valencia, men der hadde jeg Pablo Aimar.  4-4-2 tror jeg er best for dette laget nå, men det kan være at vi gjør forandringer senere.  Det er best å ha et lag som kan variere.  I første omgang synes jeg vi viste mye taktisk godt arbeid, mens det ble mer sjanser etter pause p.g.a. større rom.  Det var perioder hvor jeg syntes vi burde ha holdt bedre på ballen, og at vi også kunne ha forsvart oss bedre.  Men vi har bare trent sammen i 15 dager, slik at å score fem mål mot en så god motstander er utmerket.

- Vi prøver nå å finne en midtstopper, men det er ikke noe som gjør meg nervøs.  Vi har allerede mange gode spillere her.

 

Diarra til Lens

Alou Diarra bekrefter i dag til ”France Football” at han har skrevet under en låneavtale for Lens.  Avtalen gjelder for hele 2004-05.  Det bekymrer uansett ikke franskmannen at han fortsatt skal spille i utlendighet, til tross for at han har vært Liverpools eiendom siden sommeren 2002:  - Jeg er lånt ut av Liverpool for den tredje sesongen på rad, men hva så?  Det betyr ikke at jeg er håpløs og inkompetent.  Har dere sett spillerstallen til Liverpool?  De er alle landslagsspillere, og mer kjente enn som så.  Jeg hadde en lang prat med Rafael Benitez og han kunne ikke garantere meg førstelagsplass.  Jeg ønsket ikke å bare spille ti kamper i sesongen.  Jeg er 23 år og jeg må spille.  Jeg har store ambisjoner.

 

Se Liverpool i opptak i kveld

Tyske DSF sender i kveld Celtic-Liverpool i opptak fra kl 19.30.  Vi har fått bekreftet at Bohemen i Oslo sender kampen, og det vil være en rekke puber som har denne kanalen tilgjengelig.  Vi kan love at det er verdt en titt!