Benitez ønsker spansk smutthull i Premier League

Dersom Djibril Cissé hadde spilt i La Liga ville klubben hans fått anledning til å gå til anskaffelse av ny spiss straks etter skaden oppstod. Et smutthull i transferreglene tillater det. Rushie forsetter som manager i Chester.

Rafa Benitez tok i dag opp en relevant problemstilling, ikke bare for Liverpools dels, men også for andre kollegaer i engelsk toppdivisjon som opplever å få spillere langtidsskadet. Dersom lørdagens skygge beinbrudd hadde skjedd i Spania kunne klubben Cissé spilte for ha kjøpt inn erstatter – hvis de ønsket det.

 

Et smutthull i transferregelverket gir klubbene mulighet til å kjøpe inn spillere når en spiller blir skadet i seks måneder eller mer. Benitez mener FA Premier League kunne vært tjent med å innføre samme regelverk.

 

- I Spania kan man kjøpe spillere selv om transfervinduet er stengt når slike skader skjer. Her i England er ikke det mulig. Jeg mener det er en regelendring Premier League bør vurdere.

 

I mellomtiden forsetter Benitez jakten på en erstatter så snart overgangsvinduet åpner 1. januar. Liverpool har lite midler tilgjengelig, og en midlertidig låneavtale kan etter det vi forstå bli aktuelt under gitte forhold.

 

Flere av Liverpools spillere og trenere besøkte den uheldige Cissé på sykehus i går. Han hviler fortsatt ut etter søndagens operasjon. Spissen håper å gjøre skadeavbrekket så kort som mulig, og kanskje være i aksjon i igjen i den siste måneden av sesongen.

 

Det er enda usikkert om Alonso kan trene for fullt i kveld og spille morgendagens kamp.

 

Rushie trakk søknaden

Ian Rush har valgt å fortsette som manager for Chester, til tross for at han har blitt intervjuet som kandidat til den ledige stillingen som manager for det walisiske landslaget. Rushie har bare ledet 2. divisjonsklubben i 10 kamper etter at Mark Wright måtte gå.

 

Etter lange samtaler med klubbens eier i går ble man enige om at Ian skulle trekke søknaden og fortsette i den nåværende jobben. I følge engelske aviser åpner det nå veien for John Toshack. Storspilleren fra 70-tallet er nå favoritt til å ta over landslaget.