Houllier på offensiven

Etter tre strake seirer ser manager Houllier oppover tabellen igjen. Smicer uaktuell mot Spurs. Houllier ler av Portsmouth. McClaren bekrefter Heskey-interesse. U-17 og U-19 i aksjon i morgen.

Houllier har ikke gitt opp 3.plassen

Uttalelser fra manager Gerard Houllier i dag tyder på at franskmannen ikke helt har gitt opp håpet om at Liverpool skal ta igjen Chelsea, og kapre den viktige tredjeplassen som gir direkte adgang til Champions League. Men det krever selvfølgelig svært gode resultater for de røde utover vinteren og våren.

- For noen uker siden så tredjeplassen helt uoppnåelig ut. Men nå, hvem vet? Vi vet rett og slett ikke hva fremtiden vil bringe, men vi vet alle at vi må gi alt for å gjøre det så bra som mulig i de siste 18 kampene. Ligaen er en maraton, der hver kamp er svært viktig. Vi vet hva vi må gjøre for å nå våre mål, sier Houllier i dag.

Houllier forsikrer at stemningen i Liverpool-leiren er på topp, og han er svært godt fornøyd med den mentale styrken spillerne har utvist i den vanskelige perioden klubben har lagt bak seg.

- Vi har en rekke med gode resultater nå, og vi ønsker å fortsette i samme gata. Jeg er glad vi har kommet gjennom den vanskelige perioden, og jeg tror vi i løpet av denne har plukket opp kvaliteter som gjør oss godt rustet for det som venter resten av sesongen. Vi har holdt sammen i den dårlige perioden, og samholdet i laget er førsteklasses. Jeg har tro på at vi vil gjøre en god vårsesong nå når vi får våre skadde spillere tilbake, sier manageren.

Smicer uaktuell mot Tottenham

Men selv om en del av de skadde spillerne nå er tilbake, venter fortsatt en liten nøtt når Houllier skal komponere laget for morgendagen. Senegaleserne Diouf og Diao har som kjent reist til Afrika-mesterskapet, mens Steven Gerrard er ute med skade. Det er nå også på det rene at Vladimir Smicer ikke blir klar av sin akilles-skade, og det kan gi muligheter for Bruno Cheyrou eller Anthony Le Tallec til å vise seg frem.

- For Vladimir Smicer er målet å bli klar tl Newcastle-kampen neste helg. Han har hatt trøbbel med akillesen en stund nå, og trenger hvile. Han reiser ikke med troppen til London, og spiller trolig heller ikke mot Wolves på onsdag, slår Houllier fast.

- Steve Finnan og Jamie Carragher kom godt fra reservelagskampen denne uka. Men de trenger nok en reservelagskamp til før de kan gjøre comeback på førstelaget. Jeg vet Jamie er desperat etter å bli klar til derbyet mot Everton, legger Houllier til.

Houllier mener hans lag var uheldige da de spilte 0-0 mot Tottenham i lagenes første møte på Anfield i høst.

- Trass i en målløs kamp spilte vi meget bra den dagen. Jeg føler vi kan gjøre det bra utover vinteren og våren. I alle mine sesonger her har vi kommet sterkere i andre halvdel av sesongen, og dette tror jeg skyldes at spillerne er bra trent. Og dess lenger på sesongen det lir, jo mer setter laget seg, sier en optimistisk Houllier.

Pleat klar for møtet med Liverpool

Tottenhams midlertidige manager, David Pleat, forventer en tøff batalje når Liverpool gjester White Hart Lane i morgen.

- Liverpool har vist bedre resultater den siste tiden. De hører til blant de fem beste lagene i landet, og har en flott historie å leve opp til. De har landslagsspillere som Owen, Hamann og Hyypiä. Kort fortalt har de kvalitetsspillere i alle posisjoner, så dette blir en stor utfordring for oss. Gerard Houllier er en god taktiker, spesielt på bortebane, og Liverpool er et solid lag, som vet hvordan de skal plukke poeng på utebane, skryter Pleat.

Midtstopper Gary Doherty støtter sin managers uttalelser.

- Liverpool er alltid en stor kamp for oss på grunn av deres historie. De er et godt lag, som i likhet med oss, har fått orden på tingene og fått noen gode resultater i det siste. De slet litt en periode, men ser ut til å ha fått orden på dette nå. Det blir en viktig kamp for oss, sier Doherty.

Houllier ler av Portsmouth

Gerard Houllier har i dag for første gang kommentert Portsmouths forsøk på å låne Milan Baros. Og han innrømmer at Pompeys forespørsel kom som en stor overraskelse på han.

- Jeg visste faktisk ikke at de hadde kontaktet Rick Parry før i dag morges, da jeg ble fortalt dette av min pressekontakt. Dette forsøket fra Portsmouth sin side er bare tull. Tror de virkelig at vi bruker måneder på å rehabilitere en spiller etter en stygg skade, for så å la han gå på utlån så snart han er skadefri igjen? Ingen forlater oss denne måneden, og alle ryktene de siste par dagene har ikke påvirket spillerne, fordi jeg har fortalt dem at ingen forlater oss nå.

McLaren bekrefter at han ønsker Heskey

Middlesbrough-manager Steve McClaren har i ettermiddag bekreftet at hans klubb ønsker å kjøpe Emile Heskey fra Liverpool, og at de har vært i kontakt med LFC med en konkret forespørsel om dette. Så selv om manager Houllier sier han ikke er villig til å selge angriperen nå, kan det fort bety at ting vil skje til sommeren om Djibril Cisse skulle komme, og Boro fortsatt er i beit for en spiss.

- Emile Heskey er en spiller vi definitivt er interessert i, og vi har vært i samtaler med Liverpool, innrømmer McClaren.

U-19 og U-17 i aksjon i morgen

Liverpools U-19 lag håper å forlenge seiersrekken til fire kamper i strekk når de reiser til Bolton i morgen. Kampen har kick off kl. 12.00. John Owens sitt mannskap startet det nye året med en 1-0 seier hjemme mot Crewe, og håper å følge opp dette denne helgen.

- Selv om vi har hatt en spillepause i julen, har vi trent godt hele perioden. Vi ønsket ikke å miste den gode stimen fra desember, der vi avsluttet med seire over Blackburn og Sheffield Wednesday. Og det ser ut til at vi har klart å beholde den positive trenden over vinteroppholdet, sier trener Owens.

Bortsett fra langtidsskadde David Mannix og Chris Butler, stiller de røde med fullt mannskap i morgen.

Liverpool U-17 vil på sin side prøve å reise kjerringa etter tapet for Everton forrige helg, når de reiser til Crewe i morgen. Også der er avspark kl.12.00.

- Ved pause mot Everton lå vi under med 2-0, og hadde kun ti mann på banen etter utvisningen av Jordan Holmes. Men gutta holdt motet oppe i andreomgangen, og gjorde det beste ut av oppgaven. Spillerne lærte mye av leksjonen de fikk mot Everton. Nå står Crewe for tur, og de har hatt noen gode resultater i det siste. Blant annet spilte de uavgjort mot Everton like før jul. Vi hadde en fin kamp mot dem i høst, der vi vant 2-1. Det vil bli en bra kamp, og vi håper selvfølgelig at vi kan vinne selv om resultatet ikke er det viktigste på vårt nivå. Kvaliteten på det vi gjør er av større betydning, sier trener Dave Shannon.

Dato for omkamp i FA-cupen fastsatt/ City på Bohemen

Liverpool har annonsert at en eventuell omkamp i FA cupens fjerde runde, borte mot Newcastle, vil bli spilt på St. James’ Park onsdag 4.februar, med avspark kl.20.45.

Ellers har vi fått bekreftet at Bohemen sportspub har den tyske kanalen Premiere, og dermed vil sende ligakampen mot Manchester City live den 11.februar.

Southall skryter av Jones

Den tidligere Everton- og Wales-keeperen Neville Southall er i dag ute med skryt til Liverpools nyervervelse Paul Jones i Liverpool Echo. Jones vil trolig fortsette mellom stengene når Liverpool møter Tottenham i morgen, og i et intervju med Chris Bascombe uttaler Southall at det er en god nyhet både for Jones og Liverpool.

- Han er en virkelig stødig keeper. Det fine for Liverpool er at de har fått en ny keeper som er vant med spill på høyeste nivå. Skal man dømme ut fra Villa-kampen har han funnet seg til rette med en gang. Han er i en alder som jeg mener er helt topp for en målvakt. Det eneste ankepunktet jeg har mot han er at han må sette i gang spillet litt raskere, sier Southall, som er sikker på at Jones vil få tilbud fra andre klubber så snart låneoppholdet i Liverpool er over, dersom han fortsetter å gjøre det så bra som mot Villa.