Houllier slår tilbake mot Morgan

Gérard Houllier avviser kritikk om at spillerkjøp og resultater ikke har vært gode nok. Steven Gerrard ber om at Liverpool må kjøpe mer enn tre kvalitetspillere i sommer.

Manageren imøtegår kritikken

I et intervju med Liverpool Echo i dag avviser Gérard Houllier kritikken om at han har handlet for dårlig, ikke fått gode nok resultater, og at det heller ikke har kommet fram egenprodusert talent.  Svaret fra manageren er en tydelig respons til de uttalelser som investor Steve Morgan kom med i går.

- Jeg vil først gi en stor honnør til spillerne.  Med de problemene vi har hatt denne sesongen er det en god prestasjon å kvalifisere seg til Champions League.  Jeg ønsker også å takke fansen, ikke minst de som har fulgt oss på bortekampene.

- Jeg har lest hva Mr. Morgan sier, og uttalelsen om at vi er i vårt 6. år i en femårig plan er feil.  Faktum er at vi i den første sesongen kom oss til UEFA-Cupen, noe vi også gjorde siste sesong.  I de øvrige tre sesongene har vi kvalifisert oss til Champions League.  Jeg ble bedt om at vi skulle komme til Champions League en gang hvert tredje år, og vi har gjort det bedre enn det.

- Kjøpene vi har gjort er også blitt kritisert.  Ja, vi har kjøpt mange spillere, men en må begynne å lure dersom ikke Liverpool skulle ha råd til å legge ut £8-9M hver sesong for spillerkjøp.  Det er andre klubber som har brukt mer enn det.  El-Hadji Diouf skal være en av feilkjøpene, men vi har vunnet et trofé etter at han kom.  Hva med de spillerne som har øket verdien på spillerstallen etter at jeg tok over?

- I spørsmålet om hvorfor det ikke har kommet flere spillere fra vårt ungdomsakademi, tror folk at jeg er dum?  Jeg har ingen planer om å gi spillere sjansen som ikke er gode nok for Liverpool.

 

Kapteinen vil at det investeres i spillere

Steven Gerrard har gitt sine usminkede kommentarer etter at Liverpool i går sikret sin inngang til 3. kvalifiseringsrunde i Champions League.  Kapteinen sier at han følger nøye med på hva som nå skjer rundt klubben, men slår til lyd for at man først og fremst må investere i nye spillere.

- Den neste måneden kan bli den viktigste i Liverpools nyere historie.  Det er mye som skjer, og det er ikke minst viktig at vi henter hit de rette spillerne.   Det er ingen tvil om at vi behøver flere spillere.  Jeg vil bli meget skuffet om vi ikke kjøper mer enn tre spillere av topp klasse denne sommeren.  I løpet av den siste sesongen har vi vist at vi kan hamle opp med de beste hvis vi har en god dag, men vi må prestere hver eneste uke.  Det har vi ikke gjort.  Skal vi være en utfordrer må vi være med hele tiden.  Vi kan tillate oss en liten feiring nå som 4.plassen er sikret, men i det store bildet er ikke dette godt nok for LFC. 

- Når det gjelder alt det andre som skjer rundt klubben er det ikke opp til meg å kommentere det.  Jeg stoler på at formannen gjør den rette avgjørelsen, og at han velger det som vil være best for klubben.  På hans vegne er jeg glad for at vi greide 4.plassen, siden han hadde antydet at han ville trekke seg mer tilbake dersom så ikke ble tilfellet.  Alle spillerne var glade for at han ikke ble satt i en slik posisjon.  Jeg håper at vi neste sesong kan gi både han og fansen for øvrig enda mer å glede seg over.