Hva bringer fredag den trettende?

Michael Owen synes å gå til Real Madrid, men hvem kommer i bytte? Står Liverpool i fare for å bli fratatt Xabi Alonso? Går avtalen med Garcia endelig i orden?

De som har sjekket kalenderen vil vite at det i dag er fredag 13.august.  For de som er overtroiske skal det ikke være noen god dag.  Hvor god den blir for Liverpool Football Club gjenstår å se, men signaler som ble sendt ut fra Spania i går kveld og i natt har ikke vært spesielt lovende.  En bør nok likevel vente til støvet har lagt seg før en konkluderer med hva resultatet blir, nå en dag før Premier League starter og Liverpool starter ballet med en vanskelig kamp mot Tottenham på White Hart Lane i morgen formiddag.

 

Følgende er i gjære:

 

Michael til Madrid

Det som synes sikkert er at Michael Owen bare er noen timer unna å bli spiller i Real Madrid.  Sannsynligvis går handelen i orden i løpet av dagen.  Liverpool skal ha godtatt en pris på 12 millioner Euro, eller om lag £8M.  Denne summen vil øke avhengig av resultater for Real, trolig inntil en sluttsum på £10M.  I tillegg skal det komme en spiller i retur fra den kongelige klubben.

 

Antonio Nunes

Ifølge de fleste nettsteder og aviser er det Antonio Nunes som går i motsatt vei av flyttelasset til Michael Owen.  En 25-årig allsidig spiller som trives bl.a. ute på midtbanens høyrekant.  Mannen som egentlig drømte om å bli advokat har imidlertid ikke startet en eneste kamp for Real, men derimot blitt flittig benyttet som innbytter.  Ukjent for de fleste kan han få en vanskelig jobb med å overbevise helrøde fans om at han bidrar til at transaksjonen med Real Madrid kan ses på som hederlig for Liverpools del.  Stortalent Juanfran er også blitt nevnt som mulig agn, noe som ventelig vil bli tatt bedre i mot rundt Anfield.

 

Xabi Alonso

”Owen går til Real Madrid, mens det nå er skjæring i forhandlingene med Patrick Vieira”, det er overskriften i dag.  Det strides imidlertid i hvor dypt tilbakefallet i forhandlingene mellom Real, Arsenal og spilleren er.  Hvis det blir helt stopp, spekuleres det i at Real kommer til å satse alt på å sikre seg Xabi Alonso, en spiller man lenge har vært linket til.

Real Sociedad og Liverpool skal i prinsippet være enig om en overgang for Xabi Alonso på £10.7M.  Hvorvidt denne avtalen nå kan være i fare, hvis Real skulle kaste seg inn i kampen, er åpen for spekulasjoner.  Vi mener fortsatt det er en god mulighet for Alonso kommer til Anfield.

 

Luis Garcia

Rapporter fra Spania i går kunne fortelle at Liverpool hadde utnyttet en klausul i kontrakten til Luis Garcia(bildet), som forteller at Barcelona-spilleren kan gå for £6M.  Den kjappe teknikeren kan spille både på venstre- og høyreflanke, selv om han er venstrebent, og også bak én spiss.  Den bereiste spanjolen var stjerne på det Tenerife som rykket opp i spansk toppdivisjon i 2000-01, og hvor en ikke ukjent Rafael Benitez var trener.  Garcia scoret da 16 mål.  Han har siden vært på utlån til bl.a. Atletico Madrid, hvor fansen kåret ham til sesongens beste spiller i 2002-03.

Enkelte aviser kommer imidlertid nå med uttalelser fra en sekretæren og den tidligere spilleren Txiki Begiristain, om at Garcia ikke har noen planer om å forlate Nou Camp.

 

Igjen tror vi oddsen er rimelig lav på at Liverpool greier å sikre seg spilleren, men en gnagende uro preger røde fans denne fredag den trettende.  Blir det dagen da det aller meste gikk galt?