Jerzy stoppet Frankrike

Jerzy Dudek overbeviste i Paris. Xabi Alonso god i opphetet kamp mot England.

Liverpool hadde et nokså beskjedent knippe med spillere i aksjon i gårsdagens landskamper.  Skaden til Milan Baros vil naturlig nok overskygge det meste.  Angriperen forlot banen etter 17 minutter, og tsjekkerne slet med å knekke hjemmelaget Makedonia.  To sene scoringer fra Lokvenc og Koller sørget imidlertid for tre poeng.  Finland er neste motstander for Tsjekkia, og finnene lot Sami Hyypiä hvile da man tapte en privatlandskamp for Italia med 0-1.

Den beste røde prestasjonen stod Jerzy Dudek for, da keeperen holdt nullen mot Frankrike i Paris.  Dette var ikke VM-kamp, og det var det heller ikke da Spania beseiret England med 1-0 i Madrid.  Spanjolene var spillemessig klart best, og Xabi Alonso får god kritikk for de 69 minuttene han spilte sentralt på midtbanen.  Jamie Carragher kom inn i midtforsvaret til England etter 62 minutter, som erstatter for Rio Ferdinand.  Oppgjøret ble skjemmet av mye stygt spill, og rasistiske tilrop fra den spanske hjemmefansen.

Senegal vant 2-1 i en landskamp mot Algerie i Frankrike, men vi har ikke funnet ut i hvilken grad Salif Diao var involvert i denne kampen.