Skuffet Benitez raste mot dommeren

Liverpool nede for telling etter tap i Monaco. Steven Gerrard tror fortsatt man kan gå videre. Slik avanserer de røde til 1/8 finalen. Luis Garcia trolig ute en måned. Dietmar Hamann ute mot Olympiakos.

- Vi spilte ikke bra

Rafael Benitez hadde problemer med å holde seg rolig etter at en dommer for andre gang på fire dager kom med en feilaktig avgjørelse som fikk store konsekvenser for hans lag.  Mot Middlesbrough ble en ”scoring” fra Luis Garcia underkjent etter at en motspiller var nest sist på ballen, mens Javier Saviola i Monaco tydelig berørte ballen med den høyre hånda før han scoret kampens eneste mål på Stade Louis II.  – Alle i hele verden så at det var hands, utbrøt Benitez.  – Linjemannen så det, og da jeg snakket med dommeren etterpå fortalte han meg at han også så det.  Hva jeg ikke kan forstå er at han smilte da han sa det.  Han sa at hånden var inntil kroppen, men det er jeg ikke enig i.  Det var en dårlig kamp, på en dårlig bane, og å tape etter en slik avgjørelse er veldig skuffende.

- Det ble en veldig fysisk kamp for oss.  Vi forberedte oss til kampen med å spille med en angriper og to vinger, og i løpet av de to første minuttene har vi mistet en av vingløperne med skade i løpet av to minutter etter kampstart.  Hvis du ikke kan spille skikkelig, eller gjøre hva du har planlagt, da er det tøft. 

- Vi spilte ikke bra i dag, men vi har vist god form på hjemmebane og planen nå er å slå Olympiakos med to mål.

 

 

Stevie håper fansen vil hjelpe

En fortsatt tydelig rusten Steven Gerrard fikk nitti minutter mot Monaco, noe som må betegnes som en av de få positive tingene å trekke fram etter gårsdagens tap.  Kapteinen var skuffet over resultatet og spillet, men tror og håper at man nå kan snu dette med et fullsatt Anfield i ryggen:  - Det var en vanskelig kamp og vi er svært skuffet over resultatet.  Vi trodde vi kunne komme hit og få et resultat, men jeg synes ikke vi spilte godt nok til å klare det.

- Det vil bli en stor kveld på Anfield, men da vi måtte slå Roma med to mål for noen år siden greide vi å gjøre det.  Jeg er sikker på at fansen kan spille en stor rolle igjen, og forhåpentligvis kan vi ordne dette.

- Vi har ingen flaks når det gjelder skader om dagen.  Det er skuffende å miste to nye spillere, men vi må bare holde sammen.  Vi har andre spillere som kan komme inn og dette vil gi dem en sjanse.

 

1-0 er godt nok

Til tross for at en rekke nettsteder sier noe annet, og LFC også synes å tro i går kveld at man må vinne med to mål, så er det et faktum at Liverpool vil avansere til 1/8 dersom de vinner 1-0 mot Olympiakos onsdag 8.desember.  Slik er nemlig følgende av et resultat på Anfield:

 

1) Liverpool vinner med to mål eller mer: De er garantert avansement, og vil vinne gruppa dersom Monaco ikke vinner i La Coruna.

 

2) Liverpool vinner 1-0:  De kommer foran Olympiakos, fordi lagene vil være innbyrdes like og de røde har bedre målforskjell totalt.  Dersom Monaco spiller uavgjort, og alle tre lag ender på 10 poeng, blir Liverpool gruppevinnere.  Gerrard & Co er altså garantert videre med 1-0 seier.

 

3) Liverpool vinner med et mål, men Olympiakos scorer:  Dersom det blir 2-1, 3-2 etc vil Olympiakos være bedre i innbyrdes oppgjør p.g.a. bortemålsregelen.  Liverpool er dermed ute dersom Monaco slår Deportivo.  MEN: Dersom Monaco spiller uavgjort og Liverpool vinner med f.eks 2-1, vil man ut fra innbyrdes oppgjør de tre lagene imellom finne ut at Liverpool er gruppevinner og Monaco er slått ut.

 

4)  Liverpool ikke vinner mot Olympiakos:  De røde blir nr.3 i gruppe A og må fortsette i UEFA-Cupen.

 

Luis Garcia trolig ute en måned

Rafael Benitez slo etter kampen i går fast at Luis Garcia har pådratt seg en strekk i sin hamstring.  Manageren antar at hans landsmann vil være ute i tre til fire uker, men noen klar diagnose er ikke satt.
Det er uklart hvor lenge Josemi vil være ute, etter at den tøffe backen måtte sy om lag tyve sting i et stygt sår på siden av tinningen.

 

Didi med tre gule
Dietmar Hamann pådra seg sin tredje advarsel i Champions League mot Monaco, og må dermed stå over neste kamp mot Olympiakos.