Thailand-avtale strander?

Liverpool kan komme til å takke nei til tilbudet fra Thailand. David Moores garanterer for ”wrights issue”? Engelske aviser spekulerer rundt Houlliers stilling på Anfield.

Etter at oppkjøpsplanen til Steve Morgan ble avvist av styret fordi den ikke var ”attraktiv nok”, har all fokus vært rettet mot Thailand og tilbudet fra landets statsminister Thaksin Shinawatra. I går ble det sagt fra Østen at partene i prinsippet var enige, og det kun gjenstod små detaljer før avtalen var klar. I dag er bildet litt mer uklart. En representant fra Thailand skal ha utsatt reisen til Liverpool for å sluttforhandle oppkjøpet angivelig på grunn av viktige prinsippelle uenigheter. I dag morges melder Sky Sport News at ”partene ikke er enige om alle detaljene, og at en avtale ikke kan undertegnes for tidligst i slutten av juni”.

Det er usikkert nøyaktig hvilke detaljer som nå diskuteres. Det skal blant annet være antall styremedlemmer de nye investorene kan forvente å få inn. Det skal også gå på formulering rundt salg av rettigheter. Fra Thailand meldes det at de planlegger å opprett et selskap som skal ta seg av en eventuell avtale med Liverpool. Selskapet skal eies 60 % av det offisielle Thailand, 40 % skal eies av folket. Planen til å finansiere oppkjøpet skal komme via et stort statslotteri.

De nye opplysningene om forsinkelsene vedrørende Thailands-avtalen gjør at det nå spekuleres i at Liverpool kan komme til å takke nei både til Steve Morgan og Thailand. Det kan åpne vei for en ”rights issue” som David Moores garanterer for. På den måten vil klubben få inn frisk kapital, uten å bli ”kjøpt opp” av nye investorer. En slik avtale vil styrke posisjonen til dagens formann ytterligere.

 

Houllier på vei ut?

I dagens engelske aviser blir det hevdet at Gérard Houllier har hatt et møte med David Moores og Rick Parry om hans fremtid på Anfield. Møtet skal ikke ha endt slikt Houllier ønsket det. Franskmannen var i krigshumør før sesongens siste ligakamp, og forsvarte sin ”track record” foran et fulltallig pressekorps. – Jeg har til og med prestert mer enn styret krevde av meg, uttalte han og siktet mot den såkalte 5-årsplanen. Han endte for øvrig den samme briefingen med å slo sint i bordet! De fleste har vært av den oppfatningen av at jobben hans ble reddet samtidig som Champions League kvalifisering ble sikret. Han har ett år igjen av kontrakten. De ferske pressespekulasjonene, som foreløpig kun tabloidene har kastet seg over, skriver at det hemmelige møte mellom toppene i klubben fant sted i ”Lake District” i går kveld. Historiene varierer litt i innhold. Mens noen mener det kan bety slutten for Houllier, skriver andre at LFC skal være interessert i å sparke ham oppover i systemet.

Supporterne sluttet i vår å synge managerens navn fra tribunen. Houllier skal også ha blitt overrasket over manglende offentlig støtte fra styret utad etter sesongen slutt. Til The Mirror uttaler han: - Jeg er overrasket over at det ikke har sagt noe til meg. Jeg vet ikke hva som skjer, ingenting har blitt sagt, men jeg håper jeg fortsatt blir her neste sesong".

En kilde sier til liverpool.no på morgenkvisten at han foreløpig ikke er overbevist om at Houllier er på vei ut. Han legger imidlertid til at formann David Moores har en ny eiendom i ”Lake District” og for tiden bruker mer tid der enn i Spania.