Thailandsk millioninnsprøytning i LFC?

Thailands statsminister skal være i sluttforhandlinger med LFC om en £65M avtale hvor halvparten kan gå til spillerkjøp.

I følge britiske aviser skal Liverpool FC være i ferd med å akseptere en millionavtale med med den thailandske statsministeren Thaksin Shinawatra. David Moores vil fortsatt sitte igjen med flest aksjer i klubben, mens Shinawatra blir tilbudt en plass som styremedlem. Spekulasjoner vedrørende akseandelen varier fra 9 til 30 prosent, men en riktig figur forventes å offentliggjøres i løpet av dagen. LFCs Chief Executive Rick Parry (bildet) er i Thailand for å diskutere en innsprøytning i Liverpool som Shinawatre selv hevder ligger på over £65M.
- Dersom dagens forhandlinger blir vellykkede kommer vi med en kunngjøring førstkommende fredag. Blir Liverpools chief executive enig med oss reiser han tilbake for å snakke med klubbens styre. Synes de det er greit kommer vi med den felles kunngjøringen snart, sier Thaksin Shinawatra.

I motsetning til tidligere rykter er det imidlertid ikke snakk om at statsministeren kjøper opp Liverpool FC. Selv om han vil ha en finger med i spillet kommer David Moores fortsatt til å ha siste ord og forblir i total kontroll.

Avtalen vil føre til at Gerard Houllier vil få £30M å kjøpe spillere for i sommer. Statsministeren fortalte dessuten at gruppen han har formet med andre thailanske investorer som står bak den økonomiske innsprøytingen vil komme til å få kommersielle rettigheter til å bruke LFCs varemerke i Østen, og klubben ville dessuten sette opp et fotballakademi i Thailand for å bedre fotballstandarden i hans eget hjemland.

Dermed kan det virke som begge partene kan nyte godt av avtalen. Investoren får en plass som styremedlem i en av de mest populære fotballklubbene også i han hjemland samtidig som han kan høste godt av kommersielle aktiviteter i Østen hvor Liverpool har millionvis av supportere. Chakarapot Penkai, talsmann for Shinawatra, fortklarte tidlig i dag overfor BBC Radio Four hvorfor den tidlige businessmannen ønsker å kjøpe seg inn i Merseyside-klubben.
- Thailand mener at Liverpool kan forbedre standarden på sportsutvikling i Thailand. Hvordor vil statsministeren invistere i akkurat Liverpool? Varemerket. Med et kvalitetsmerke kan du gjøre mye. Liverpools navn er i verdensklasse, mener Penkai.

Liverpool Football Club sier for øvrig i en pressemelding mandag tidlig at klubben ikke kommer til å kommentere ryktene.