Vladi frykter for karrieren

Vladimir Smicer fryker at kneskaden vil stoppe karrieren. Rykter om Thomas Gravesen. Oppsett for 3. runde i Champions League-kvalifiseringen. Houllier aktuell for Australia? Babbel åpner for landslagscomeback.

Vladimir Smicer innrømmer at han frykter for sin framtidige fotballkarriere etter den siste kneskaden han pådro seg i USA: ”Dette kunne ikke skjedd på et verre tidspunkt for meg. Med ny manager og bare ett år igjen av kontrakten får jeg en skade som setter meg ut av spill for seks måneder. Det er selvfølgelig bekymringsfullt. Man ønsker å spille, men når slike ting skjer i min alder, lurer man på om man vil få muligheten til det igjen. Knespesialisten Richard Steadman har gitt meg en 75 prosents sjanse for å bli helt frisk igjen. Det betyr at sjansene for ikke å greie det er 25 prosent, og det gjør meg bekymret.  Operasjonen gikk bra – faktisk kunne det ikke gått bedre ifølge Steadman. Men når man vet det er en liten sjanse for at man ikke vil bli helt bra igjen, så vil man alltid være litt bekymret for fremtiden. Jeg kommer til å bruke krykker de neste to månedene, og de har gitt meg en maskin som jeg må bruke åtte timer hver dag. Tenk på det – det er helt utrolig!”

 

Gravesen linkes

Ifølge engelske medier, skal Everton-spilleren Thomas Gravesen være aktuell for Liverpool. Midtbanespilleren, som visstnok skal være misfornøyd på Goodison, har ett år igjen av kontrakten, og det spekuleres i en overgangssum på omlag 2,5 millioner pund. Everton skal være interessert i å kjøpe Michael Carrick fra West Ham og trenger penger for å kunne handle, noe de i følge skriveriene håper på å skaffe gjennom et salg av danske Gravesen. Om det er noe hold i disse ryktene, er et helt annet spørsmål. Som ved de fleste andre overgangsrykter, så bør man nok også her ta det hele med en viss klype salt.

 

Oppsett for 3. kvalifiseringsrunde til Champions League

Etter at den andre kvalifiseringsrunden ble ferdigspilt i går, er det nå klart hvem som møter hverandre i den siste og avgjørende runden før gruppespillet starter.

Første kamp: 10/11 August 2004

Andre kamp: 24/25 August 2004

Grazer AK v Liverpool FC

Juventus FC v Djurgårdens IF

Ferencvárosi TC v AC Sparta Praha

Rosenborg BK v Maccabi Haifa FC

Bayer 04 Leverkusen v FC Baník Ostrava

PFC CSKA Moskva v Rangers FC

FC Shakhtar Donetsk v Club Brugge KV

FC Dynamo Kyiv v Trabzonspor

FK Crvena Zvezda v PSV Eindhoven

FC Dinamo Bucuresti v Manchester United FC

FC Basel v FC Internazionale

SL Benfica v RSC Anderlecht

RC Deportivo La Coruña v Shelbourne FC

PAOK FC v Maccabi Tel-Aviv FC

NK Gorica v AS Monaco FC

Wisla Kraków v Real Madrid CF

 

Houllier til Australia?

Det spekuleres nå i om tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier kanl være aktuell som ny landslagstrener for Australia etter Frank Farina. Franskmannen skal ifølge ryktene allerede ha hatt samtaler med John O’Neil og Frank Lowe fra det australske fotballforbundet om en fireårig kontrakt verdt 8 millioner pund.

 

Babbel åpner landslagsdøra

Markus Babbel, som nylig forlot Liverpool til fordel for Bundesligaklubben Stuttgart, sier til Sport Bild at han vil vurdere et landslagscomeback under den nye landslagssjefen Jürgen Klinsmann. Forsvarsspilleren ga seg på landslaget etter den skuffende EM-innsatsen i 2000, men nå har altså pipen fått en annen lyd. ”Man skal aldri si aldri. Hvis jeg spiller bra for Stuttgart kan alt skje. Jürgen og jeg kommer veldig godt overens,” sier Babbel.