- For tidlig å kalle oss tittelutfordrere

Carragher ønsker å dempe forventningene. Scouseren mener nøkkelen til framgangen er spillerkjøpene i sommer. Kampen på Stamford Bridge viktigere enn klubbenes to managere gir uttrykk for.

Liverpool har seks strake seirer og ”clean sheets” i Premier League, noe som har sendt klubben opp på en 3.plass på tabellen. Likevel ønsker ikke Jamie Carragher å fokusere for mye på gullstriden og ønsker på den måten å ta presset vekk fra laget.
- Jeg vet jeg må være forsiktig, fordi jeg fikk på pukkelen tidligere i sesongen ved å dempe våre tittelsjanser, uttaler Carragher til Liverpool Echo.

- Men jeg tror vi må være realistiske. Vi er fremdeles langt bak Chelsea. Jeg vil helst at folk ikke skal nevne oss blant tittelutfordrerne ennå.

- Jeg tror manageren har best av å la oss fokusere på jobben. Jeg kommer ikke til å ta av.

- Vi har forbedret oss mye så langt og intensjonen vår har alltid vært å bryte de såkalte ”tre store”. Vi er på vei til å gjøre det, og hvis vi klarer det vil det være en stor prestasjon, med tanke på hvor langt bak vi lå for et år siden.

- Det beste er at vi på denne tiden forrige sesong snakket om å ta igjen avstanden på 12 poeng opp til 4.plass, og det klarte vi aldri. Nå er det en avstand på 12 poeng opp til første. Det er en stor forbedring. Vi havnet 37 poeng bak Chelsea, og jeg har alltid følt at målet var å havne mye nærmere. Det vil bli en stor sesong, tatt i betraktning hvor vi startet fra.

Carragher fornøyd med spillerkjøpene
Jamie Carragher føler at nøkkelen til lagets fremgang er at spillerne Rafael benítez handlet før sesongen passer inn i den britiske spillestilen.
- Jeg mener at spillerne manageren kjøpte i sommer passer bedre i den engelske ligaen enn de vi kvittet oss med, utdyper Carragher.

- Pepe Reina er en keeper som elsker å plukke ned crossballer og håndtere langballer, som det selvsagt er mye av i England. Han har klart å avverge flere mulige farlige situasjoner.

- Peter Crouch og Momo Sissoko er spillere som kan håndtere det fysiske spillet. Sissoko er en typisk ”britisk” spiller. Det har utgjort stor forskjell for oss, spesielt på bortebane.

- Vi er mer stabile nå. Det har fremdeles vært noen kamper hvor vi har sviktet, og i løpet av en sesong forventer man det en eller to ganger. Forrige sesong så det ut til å skje i hver kamp på fremmed gress. Nå tror jeg vi viser vårt potensialet.


- Chelsea-kampen er viktig
Både Rafael Benítez og Jose Mourinho har kategorisert morgendagens kamp på Stamford Bridge som nærmest betydningsløs. Begge lag er klare for 1/8-finalen og spiller kun om puljeseieren i gruppa. Jamie Carragher mener at kampen er langt mer viktig en de to lags managere prøver gi uttrykk for.
- Det er viktig å vinne gruppa, fordi da er sjansen større for å unngå lag som Barcelona eller Juventus i neste runde.

- Det vil gi oss mer selvtillit i ligaen og før vi drar til Japan. Vi ønsker å fortsette denne gode rekken med kamper og ingen av oss ønsker at den tar slutt mot Chelsea, avslutter Carragher.