- Ikke langt bak Chelsea

Flere av Liverpool-spillerne tror på finaleseier mot serielederen. En slik seier vil være like stort som Valencias uefacupseier, sier Rafael Benítez, som har hemmelig vinnerformel. Jerzy Dudek optimistisk. Sitater tilbakevises.

- Vi har vist at vi ikke er langt bak Chelsea gjennom de to kampene vi har spilt mot dem denne sesongen, sier både Steven Gerrard og Luis Garcia.
De er bare to av flere Liverpool-spillere som snakker i offensive ordelag foran søndagens cupfinale i Cardiff. Samtidig erkjenner begge to at det er et stort hull å tette på ligatabellen. Garcia forklarer dette spranget med at Chelsea er mer stabile, mens Steven Gerrard tror Liverpool snart vil tette også dette hullet. Kapteinen synes for øvrig det føles rart ikke å være favoritter mot Chelsea.
- For et par år siden ville antakelig vi være favoritter til å vinne. Men etter Roman Abramovichs inntreden er situasjonen snudd på hodet, sier «Stevie G», som velger å se det positive i det:
- Det betyr at presset er på Chelsea foran finalen. Og vi har en god statistikk på Millenium Stadium, minner Gerrard om.

Viktig Ligacup
Rafael Benítezs laguttak har ikke alltid tydet på at han prioriterer Ligacupen, men ut fra dagens uttaleser å dømme, gjør han det i hvert fall nå.
- Hvis vi vinner, er det en seier jeg rangerer der oppe sammen med Uefacup-seieren til Valencia. Dette er mitt første år i et fremmed land, og det er mye vanskeligere, forklarer «Rafa».
Spanjolen ser på Ligacupen som den første byggesteinen i et stort sportslig byggverk.
- Det er klart det er bedre å vinne Premier League eller Champions League, men bare det å ha  nådd en finale, er stort. Vi kan ikke vinne alt det første året, lyder Benítez’ nesten engelsklydende understatement.
For egen regning kan vi legge til at Ligacupen har havnet i et litt nytt lys denne sesongen, ettersom det ledende laget, Chelsea, har hatt den som et uttalt satsningsområde.

Spesiell vinneroppskrift
Liverpools smarte manager har ellers fortalt om sin spesielle og smarte plan for å sette spillerne i vinnerstemning. Foran kampstart vil stallen få en se en video klippet sammen av feirende finalevinnere som jubler sammen med sine supportere. Liverpools feiringer etter seirene mot Olympiakos og Arsenal vil også inngå i vinnervideoen. Rafael Benitez sier han brukt denne oppskrifta før. Målet er å gi spillerne selvtillit, samt å sette dem i denne rette stemningen.
- Vi må tenke nogenlunde likt og ha tro på det vi gjør, understreker Benitez.


Holder hodet høyt hevet

Jerzy Dudek gjentar beklagelsen av tabben mot Bayer Leverkusen, men han dveler ikke mer ved den. Nå er det Ligacupfinalen som gjelder, også for ham.
- Tidligere ville jeg kanskje tenkt mer på det, men nå er jeg blitt mer voksen. Dessuten har det blitt et litt annet miljø i garderoben etter at den nye manageren kom inn, røper polakken.
Jerzy Dudek spilte en av sine beste kamper da Liverpool slo Manchester United 2-0 i en tilsvarende finale i 2003. Nå håper han å kunne gjenta bedriften mot Chelsea.
- Millennium Stadium er en lykkebane for Liverpool, og også for meg personlig, sier sisteskansen.

- Ingen krangel
Tidligere denne uka opplevde Harry Kewell at Rafael Benítez angrep agenten hans, Frank Farina - i hvert fall tilsynelatende. Nå avviser australieren at det har vært noen krangel om hans skadesituasjon.
- Problemet er at folk som ikke har peiling, har blandet seg inn. Kort sagt er ting blitt diktet opp, hevder Harry Kewell.
- Men jeg bryr meg ikke om hva folk sier, det har jeg aldri gjort, legger han til.
Som vi skrev i går, er vingspilleren fortsatt skadd, og det antydes nå at det kan trenges en operasjon for å få en slutt på problemet.
I avdelingen for tvilsomme sitater tar vi også med at Steven Gerrard føler seg feilsitert på at Liverpool ikke kan vinne Champions League. Rafael Benitez har snakket med kapteinen om det han syntes var en merkelig ting å si. Steven Gerrard svarte da at BBC ikke hadde forstått hva han mente.
- Vi kan vinne Champions League. Hvorfor ikke? Og da er det sånn vi skal snakke, understreker Rafael Benitez.

Paul Harrison tilbake

Til slutt tar vi med at talentet Paul Harrison skal ha returnert til Liverpool etter sitt låneopphold i Leeds. Dette ifølge Sky Sports.