- Pellegrino fortjente å starte

Benitez forklarer uttaket av ”Pelle”. Vurderte å spille 2.omg. med ti spillere. Seier ga selvtillit. Hyllest til Garcia. Alan Stubbs hardt ut mot Baros, og påpeker at Everton fremdeles er i førersetet.

Det var mange som synes det var merkelig at Benitez valgte Pellegrino fremfor Hyypiä fra start mot Everton, men manageren sier at valget var på bakgrunn av argentinerens prestasjoner mot Blackburn.

- Pellegrino var på laget på bakgrunn av hva han har prestert. Han spilte veldig bra mot Blackburn og fortjente å beholde plassen. Jeg har stor tro på ham, og han er en vinner. Han driver lag frem og akkurat som Carra, roper han og gir oppmuntringer hele tiden.

 

- Garcia insisterte på å spille videre

Straks Liverpool hadde byttet ut tre spillere med skade, så slet også Luis Garcia såpass med ankelen at Benitez ville starte 2.omgang med ti spillere hadde ikke Garcia selv insistert på å spille.

- Luis ble skadet mot slutten av 1. omgang. Han kunne ikke løpe skikkelig. Jeg var på vei til å ta ham ut i pausen og spille 2.omgang med 10 spillere, men han insisterte på å bli utpå der for å hjelpe laget til seier. Han viste gode holdninger og er veldig profesjonell. 

 

Seier ga mer selvtillit

Rafael Benitez mener at seieren i Merseyside-derbyet var svært viktig for selvtilliten.

- Vi har redusert avstanden, og vi spilte mye bedre enn Everton. Vi bør ha mye mer selvtillit for resten av sesongen. Fortsetter vi å spille slik, vil det bli enkelt å ta innpå enda mer. Hele laget arbeidet veldig hardt og det vil være galt å trekke frem enkeltspillere. Å vinne derbyet 2-1 med praktisk talt ni spillere er en stor prestasjon. Jeg synes Carragher og Gerrard spilte veldig godt, men det gjorde også Pellegrino, Finnan, Dudek, Riise og Warnock de 20 minuttene har var på banen.

 

Stubbs hardt ut mot Baros

Milan Baros ble sendt av banen etter 76 minutter etter en voldsom takling på Alan Stubbs. Dette kom kun få minutter etter at Baros selv var blitt taklet knallhardt av David Weir, uten at dommeren delte ut kort. Alan Stubbs går kraftig ut mot Milan Baros i lokalavisen.

- Det var en forferdelig takling. Jeg ville korsfeste meg selv hvis jeg gjorde noe lignende. Det var en takling som kan ødelegge en spillers karriere. Det var en drittsekk-takling.  Jeg kunne akseptert det hvis han hadde løfta beinet og sett en annen vei, men nå visste han eksakt hva han gjorde. Jeg ville ikke høre at det var en angripers takling. Noe slikt finnes ikke.

 

- Vi forventet et offensivt Liverpool-lag

Everton-forsvareren forventet et Liverpool skulle gå offensivt til verks.

- Alt presset lå på Liverpool, og i rettferdighetens navn så presterte de i dag. Hvis de ikke hadde angrepet oss på Anfield, så ville noe vært galt. Etter kampen mot Blackburn, måtte de nå ut og få til ting. Vi forventet det. De scoret målene da de var på offensiven, og det ville alltid bli et berg å bestige for oss. Vi visste at vi måtte øke tempoet i 2.omgang, fordi vi spilte ikke godt nok i 1.omgang. Vi måtte ha scoret tidligere enn vi gjorde, hvis vi skulle hatt ordentlig mulighet til å komme tilbake i kampen.

 

- Vi er fremdeles i førersetet!

Men Stubbs legger til at de røde ikke må tro at 4.plassen er deres allerede.

- Liverpool feiret mot slutten akkurat som de hadde tatt 4. plassen, men vi får vente å se hvordan tabellen ser ut etter sesongen. Vi er fremdeles i førersetet. De andre må fremdeles håpe på at vi avgir poeng. De ville gjerne ha byttet plass med oss.