Årsbeste av reservene

John Welsh og Neil Mellor scoret målene i første omgang da reservene vant 2-0. Imponerende kamp av David Mannix, som er tilbake i form etter mye skadeproblemer.

Hvis Liverpool hadde vært flinkere med den siste pasningen ville man utklasset gjestene fra Birmingham, siden de røde elevene til Hugh McAuley dominerte fullstendig i banespillet.

Jon Otsemobor og Stephen Warnock spilte på backene, mens Robbie Foy var venstreving og Mark Smyth bekledde den andre flanken på midtbanen.  Sentralt dannet John Welsh og David Mannix et par som overspilte sine motstandere fullstendig.  Darren Potter lå bak den ensomme spissen Neil Mellor.

John Welsh åpnet scoringene etter 26 minutter, da han avsluttet perfekt på en returball fra corner.  Fem minutter før pause stod det 2-0.  John Welsh spilte fram Neil Mellor, og toppscoreren avsluttet på typisk måte fra ganske spiss vinkel.

Birmingham spilte med ti mann de siste 35 minuttene, etter at Tom Parratt fikk to gule kort på to minutter, men greide ikke å utnytte overtaket.  Scott Carson hadde en svært rolig første kveld i Liverpools farger, men den store keeperen måtte gjøre en god redning på et skudd midtveis i 2.omgang.

Hos Liverpool var kapteinen John Welsh overalt, og scoret altså et mål i tillegg til å legge opp til det andre.  Den store positive overraskelsen var likevel David Mannix.  Den elegante midtbanespilleren har hatt lange skadeavbrekk p.g.a. operasjoner i sitt ene kne, og ikke spilt bra denne sesongen.  Unggutten fikk imidlertid tilbud om ny kontrakt i forrige uke, og må ha fått vist seg fram på treningene på Melwood.  Det skjønte man mot Birmingham, da Mannix viste hele sitt register som består av å kunne takle, slå pasninger, ha overblikk, er rolig, og kan i tillegg skyte med begge ben.  Det er i tillegg en liten touch av arroganse hos scouseren, og da på en positiv måte.  Jon Otsemobor var i tillegg meget bra på høyrebacken, hvor han gang på gang fikk vist fram sin fart og offensive kvaliteter.

Liverpool: Carson, Otsemobor, Warnock, Raven, Whitbread, Potter, Foy (Wilkie 80), Welsh, Mellor, Mannix, Smyth. Reserver: Luzi, O'Donnell, Smith, Guthrie.

Birmingham: Vaesen, Parratt, Alsop, Oji, Hall, Howland, Till, Birley, Barrowman, Kuqi (Hicks 79), Motteram.