Hevngjerrig spanjol

Xabi Alonso ønsker revansj mot Birmingham, som slo Liverpool i begge kamper forrige sesong. Manager Rafael Benítez legger press på spillerne.

Liverpool tapte kampen på St. Andrews i Birmingham forrige sesong med 2-0, og i dag møtes de to lagene der igjen. Xabi Alonso er en av dem som er opptatt av revansj.
– Denne sesongen er det vår tur til å ta seks poeng fra dem, slår spanjolen fast.

En annen årsak til at seier er viktig, er at det er nødvendig for å holde følge i Chelseas poengrace.
–  Riktignok har de spilt flere kamper enn oss, men talt i poeng er avstanden opp til dem allerede stor, sier Alonso bekymret.

Bekymret er han også for møtet med tidligere liverpoolspiller Emile Heskey, en spiss han beskriver som sterk og flink til å holde på ballen.
– Liverpool-spillerne som har vært her en stund, kjenner godt til spillestilen hans, og de vet at han er vanskelig å forsvare seg mot. Men forhåpentligvis kan tøyle ham under kampen i dag, sier midtbaneeleganten.

Chelsea som gulrot
Før kampen er Rafael Benítez opptatt av at spillernes fokus skal være på Birmingham og ikke onsdagens mesterligakamp mot Chelsea. Likevel bruker han denne storkampen som ei slags gulrot.
– Spillerne må forstå at de kan få ta del mot både Birmingham og Chelsea, eller de kan bli delaktige bare i den første kampen. Det kommer an på prestasjonene, sier Rafa.

Han understreker at det er viktig at de opplever litt press, for det er da de kan prestere best.
Manageren forteller videre at han vil fortsette med 4-2-3-1 formasjonen som fungerte godt mot Real Betis i Spania, ja, han tror sågar at dette oppsettet vil sørge for scoringer.

– Hvor mange mål scoret Chelsea i fjor? 70? Og de spilte med fem forsvarere og en spiss. Vi selv scoret masse mål i forsesongen, og vi kan score mange mål nå, selvfølgelig. Problemet er bare å sette sjansene når vi får dem, sier Benítez.