Hva skjer med Mark Gonzales?

David Fairclough sier det er ingen grunn for Liverpool til å gi opp Mark Gonzales. De røde vurderer Solano og Salihamidzic. Roque mangler klarering. Xavier til Boro?

I sin faste spalte på liverpoolfc.tv forklarer David Fairclough omstendighetene rundt situasjonen til Mark Gonzales. Chileneren fikk som kjent avslag på sin søknad om arbeidstillatelse, og Fairclough, som selv har sittet i appellutvalget, forklarer hvordan saken nå står.

Loven sier som kjent at en spiller må ha spilt 75% av sitt lands landskamper i de to foregående årene for at han skal få arbeidstillatelse. Det kravet oppfylte Gonzales uten problemer. Men det faktum at Chile ikke var blant de 70 beste lagene på UEFA-rankingen, gjorde at Liverpool fikk avslag på søknaden, og måtte appellere.

David Fairclough har sittet som en uavhengig representant i appellutvalget de siste fem årene. Appellutvalget består av seks personer. En fra the Fotball League, en fra Premier League og en fra PFA, samt tre uavhengige personer (som regel tidligere spillere og managere). Utvalget blir ledet av en offentlig byråkrat. Klubben som appellerer må legge fram sin sak for denne gruppen.

Fairclough forteller at han av naturlige årsaker aldri sitter i appellutvalget når Liverpool fremmer en appell, men at han likevel har inngående kjennskap til Liverpools appell over Gonzales sitt avslag.

- Liverpool leverte en meget god appell, og vil nok være meget skuffet over at de ikke fikk medhold. Personlig var jeg overrasket over at Gonzales ikke fikk sin søknad godkjent, etter hva Rafael Benitez har fortalt om spilleren, og de klippene jeg har sett med han. Han virker å være et stort talent, og et av de største i Sør-Amerika.

Men Fairclough forteller at alt håp slett ikke er ute for de røde.

- Liverpool vil nå vente til Chile rykker opp blant de 70 beste på UEFA-rankingen. Klarer de dette, vil Gonzales automatisk være kvalifisert for arbeidstillatelse. Så selv om alle i klubben er skuffet over avslaget, så finnes det plenty av eksempler på spillere som har fått avslag, men som senere har kommet gjennom nåløyet. Yakubu hos Middlesbrough er en slik. Så jeg kan berolige alle om at overgangen til Mark Gonzales fortsatt har gode muligheter til å finne sted.

Liverpool ønsker Solano?
Flere nettsteder rapporterer i dag at Liverpool har ønsket seg Nolberto Solano i forhandlingene rundt Milan Baros sin overgang til Midlands. Liverpool skal ha spurt om de kan ta den erfarne høyrevingen fra Peru som en del av betalingen for tsjekkeren. Dødballspesialisten har vist seg som en viktig spiller i Premier League i flere år, både for Newcastle og Aston Villa.

Positiv Salihamidzic
En annen ving som har blitt linket til Liverpool de siste dagene er Hasan Salihamidzic hos Bayern München. Han uttaler nå at det er en ære å bli satt i forbindelse med de røde. 28-åringen har to år igjen av kontrakten med de tyske mestrene, og Bundesligaklubben kan derfor være villig til å lytte på hva Liverpool er villig til å by for vingen.

- Jeg har hørt om interessen fra Liverpool, og det er en stor ære for meg å bli satt i forbindelse med dem. Men det er jo ikke opp til meg, men de to klubbene, å bestemme dette, uttaler Salihamidzic om saken.

Roque mangler internasjonal klarering
Grunnen til at den unge spanske midtstopperen Miquel Roque ikke var involvert med reservelaget mot Everton i går kveld, skal være at den internasjonale klareringen i forbindelse med overgangen ennå ikke har gått i orden.

Xavier prøvespiller for Boro
Tidligere Liverpool-forsvarer Abel Xavier (bildet) er klubbløs etter at  han forlot Roma etter endt sesong. Nå har han blitt innvilget prøvespill hos Middlesbrough, i håp om å spille seg til en ny kontrakt i Premier League.