Klart for møte med Sunderland

Sunderland har en utrolig dårlig statistikk i Liverpool, og må unnvære Stephen Wright i morgen. Dermot Gallagher dømmer kampen.

Liverpool forbereder seg til sin første hjemmekamp for sesongen, mot Sunderland i morgen. Lagene møttes sist i 2002-03, da det ble 0-0 på Anfield etter at de røde hadde 21(!) skudd på mål, mens gjestene ikke traff mellom stengene en eneste gang. I returen på Wearside tapte Liverpool 2-1. Gavin McCann ga Sunderland ledelsen, og det hjalp heller ikke at Milan Baros utlignet og Chris Kirkland reddet straffespark, for Michael Proctor gjorde vinnermålet fem minutter før slutt.

I de 10 Premiership-oppgjørene mellom klubbene har Liverpool vunnet fire og spilt uavgjort i fem, og ergo tapt bare ovenfor nevnte kamp. Sunderland har gjort bare 6 mål på sine 13 siste besøk på Anfield.

Liverpools største seier på Anfield over Sunderland kom i 1922, da de vant hele 5-1. Det største hjemmetapet lyder på 6-0, og stammer fra april 1930.

Sunderland var for øvrig motstanderen da Robbie Fowler gjorde sin siste Liverpool-kamp i november 2002. Den siste spilleren til å gjøre et hat-trick mot Sunderland var Roger Hunt på Anfield i februar 1966. Han er en av fire røde som har klart den bragden. Den siste spilleren til å bli utvist på Anfield mot Sunderland er Dietmar Hamann i november 2001. Claudio Reyna er siste Sunderland-spilleren som ble utvist mot Liverpool, i april 2002.

Steven Gerrard har nå gjort ti mål på de siste ti kampene for Liverpool, og trenger bare to scoringer til før han når 50 totalt for klubben. Liverpool er også bare fire scoringer unna å nå 100 mål totalt under Rafael Benitez. Dersom Sunderland vinner kampen, vil det bli deres ligaseier nummer 50 over Liverpool, men Luis Garcia (bildet) vil gjøre sin kamp nummer 50 for de røde i morgen om han får spille.

Sunderland har ikke vunnet på Anfield siden 1983, og de har også kun vunnet en gang totalt sett i løpet av de 15 kampene som har vært spilt siden. På de 33 siste besøkene i Liverpool har Sunderland bare vunnet to ganger, og på de siste 43 møtene mellom klubbene totalt sett har de bare tre seirer.

Sunderland rykket ned fra Premier League i 2003, etter å ha satt negativ poeng-rekord med bare 19. Fire av disse poengene plukket de imidlertid fra Liverpool. I vår rykket de opp igjen, etter at de vant the Championsship og samlet hele 94 poeng. Syv poeng mer enn Wigan.

Laget fra nordøst står bokført med tap i sine 16 siste kamper i toppdivisjonen, noe som er den verste rekken til noen klubb i Premier Leagues historie. Den siste seieren i toppdivisjonen er faktisk den nevnte 2-1 seieren over Liverpool i desember 2002. Etter det har de spilt uavgjort 2 ganger og tapt 19. Gjestene har bare to spillere igjen fra den gangen i dagens tropp, nemlig George McCartney og Stephen Wright. Wright spilte som kjent 21 ganger for Liverpool, og gjorde ett mål, før overgangen til Sunderland. Han er uaktuell til kampen i morgen på grunn av en skade han pådro seg på trening mandag i denne uken.

Det er tre år siden Sunderland sist vant en bortekamp i Premier League. Det skjedde i Leeds. Etter det står man bokført med 17 strake bortetap.

Mick McCarthy har hentet 10 nye spillere til klubben i sommer, inkludert Anthony Le Tallec på lån fra Liverpool. Han er i følge Premier League-reglementet ikke spilleberettiget i kamper mot utlånsklubben. Fem av spillerne, Kelvin Davis, Andy Gray, Tommy Miller, Nyron Nosworthy og Jonathan Stead, debuterte for klubben i 3-1 tapet hjemme mot Charlton sist helg. Det er ventet at nevnte Nosworthy får sin debut fra start på Anfield, som erstatter for Stephen Wright på høyrebacken.

Gallagher dømmer
I sort blir det gjensyn med en gammel kjenning på Anfield i morgen. Dermot Gallagher er nemlig satt opp som pipeblåser. Han er dommeren med lengst fartstid i den engelske toppserien for øyeblikket, og har dømt Premier League-fotball siden oppstarten i 1992. Dette blir hans første kamp på Anfield siden mars 2003, da mål fra Vladimir Smicer og Michael Owen sørget for en 2-0 seier over Charlton. Etter dette har Gallagher dømt de røde i 9 bortekamper, noe som har resultert i bare to seire.

Dette blir tredje gang Gallagher dømmer Liverpool mot Sunderland. Begge de to andre kampene har vært bortekamper for Liverpool, og Liverpool har også vunnet begge: 2-0 i november 1999 etter mål av Owen og Berger, og 1-0 i april 2002 etter mål fra Owen.