McAuley roser Mannix

19-årige David Mannix synes endelig å være tilbake i form etter lange skadeavbrekk. Gerrard håper at Morientes kan utgjøre forskjellen. Liverpool får sin ”heldige” sving i Cardiff.

Uheldig talent får tillit

Reservelagstrener Hugh McAuley var naturlig nok godt fornøyd etter at reservene i går vant 2-0 over Birmingham, i en kamp man dominerte spillemessig.  Størst oppmerksomhet har det imidlertid blitt over spillet til David Mannix, som av mange ble kåret til banens beste.  19-åringen ble som 15-16 åring regnet som et av klubbens største talenter, men flere operasjoner på det samme kneet de siste årene har satt et stort spørsmålstegn ved hans fremtid som fotballspiller.  Liverpool har imidlertid alltid hatt stor tro på den selvsikre scouseren, og har tidligere både gitt ham kontrakt og mulighet til å trene med førstelagstroppen på Melwood, selv om han har vært mer på behandlingsrommet enn ute på det grønne gresset.  Forrige uke kunne også Rafael Benitez fortelle at Mannix har fått en ny avtale med klubben, til tross for at midtbanespilleren ikke har imponert tidligere i sesongen.  I går visste han imidlertid noe av det som bor i ham, og det gledet ikke minst Hughie:  - David har hatt en lang kamp med sine skader, og det medisinske teamet på Melwood har gjort en glimrende jobb med ham.  Han har kjempet videre og alle har gitt ham oppmuntring, og han har nå kommet til et stadium hvor det er godt å kunne se ham spille bra og vise hva han duger til.  Forhåpentligvis kan han nå forsere ytterligere treningen, spillere flere kamper, og vise alle hvor god en spiller han er.

- Når en har et slikt talent som Mannix, som har vært skadet, må en bare ta tiden til hjelp.  Vi begynner nå å se resultatene i hvordan han spiller, selv om han har langt igjen.  Både humøret og selvtilliten hans er veldig bra for øyeblikket, og han vil bli enda bedre med mer trening og kamper.

- Vi spilte bra mot Birmingham, og hadde ballen mye.  Det var to unge lag utpå der, og jeg synes vi spilte et bra pasningspill og hele tiden skapte sjanser.  Vår innstilling var god gjennom 90 minutter, og ungguttene har nå fått mer erfaring etter å ha blitt involvert på seniornivå denne sesongen.  De kjempet godt og scoret to fine mål ved John Welsh og Neil Mellor.

 

 

Kapteinen berømmer ny spiss

Steve Gerrard sier han delte rom med Fernando Morientes før kampen mot Watford, og kapteinen tror at den nye angriperen snart vil finne seg skikkelig til rette både på og utenfor banen:  - Jeg tror Fernando kan hjelpe meg i kombinasjonspillet, men enda viktigere så vil han hjelpe laget.  Hvis en tar i betraktning at han ikke har spilt mye fotball siden finalen i Champions League med Monaco forrige sesong, synes jeg han har gjort det bra.  Med all respekt for Neil Mellor og Florent Sinama-Pongolle, siden de også er unge gutter, så lærer de spillet og prøver å bli bedre.  I enkelte kamper denne sesongen har de bidratt vesentlig, men jeg tror at etter at vi mistet Cissé så har vi behøvd noen som har vist at de holder mål.

- En kan se det ved enkelte ting han gjør, hvor god spiller han er.  Det kan være en pasning eller et løp han gjør.  Jeg tror fansen vil bli virkelig glad i ham.

- Det som har imponert meg er at han har vunnet alle disse medaljene, men han spiller ikke for seg selv.  Han er modig, og han jobber hardt for laget.  Jeg så han løp langt tilbake på banen for å prøve å vinne igjen ballen i sluttminuttene mot Watford.  Når en tenker på den statistikken han har med scorede mål vil jeg tror at det bare er et tidspørsmål før det fungerer for ham.  Jeg håper han kan utgjøre en stor forskjell for oss i de nærmeste månedene, fordi han kan score mål.

- Jeg delte rom med Fernando i Watford, slik at jeg begynner å lære ham å kjenne.  Han er egentlig ganske stille av seg, og har ingen nykker.

 

Fire av fem i nordre del

Tradisjonen tro er Liverpool blitt tildelt nordre sving av Millennium Stadium når man skal møte Chelsea i finalen i Carling Cup 27.februar.  Det er den samme enden som de røde har hatt under alle sine fem opptredener i den walisiske hovedstaden.  Det er også der hvor fansen har kunnet juble over triumfer mot Birmingham og Manchester United i Ligacupen, Arsenal i FA-Cupen, samt at de har slått United også en gang under Community Shield.  Det eneste tapet kom mot Arsenal i Community Shield, eller det som tidligere ble kalt Charity Shield.