Otsemobor & Co frigitt

Fem spillere fra reservelaget blir frigitt, mens seks juniorer kommer til Melwood. Scott Carson er med i den engelske landslagstroppen som reiser til USA.

Keepere på vei ut

I det siste nummeret av bladet ”LFC” uttrykker nåværende reservelagstrener, og tidligere juniortrener, Hugh McAuley skuffelse over den sesongen og det nivået som har vært på klubbens reserve- og U18 lag i 2004/05.  Reservene ble nest sist i sin liga, mens juniorene ble jumbo i sin distriktserie.  Liverpool har tidligere vært fokusert på at man ønsker mest mulig lokalt talent på sitt akademi, men McAuley åpner nå for at man skal hente talenter tidligere fra det øvrige England og også verden for øvrig. 

 

- Akademiet behøver å ha en lokal rekrutteringspolitikk, og det blir gjort for gutter fra syv til 16 år.  Det er basisen i vår pyramide, men fra U16 har vi kommet til et trinn hvor vi må være forberedt på å prøve å hente inn de aller beste spillerne i England.  Det er komplikasjoner siden de beste spillerene er hos andre klubber fra en tidlig alder, men uansett hva vi gjør må det være en situasjon hvor Liverpool Football Club er i markedet etter de aller beste spillerne.  Andre klubber gjør dette, og vi må også gjøre det dersom vi ikke skal komme i bakleksa.

 

- Dette er det yngste reservelaget vi noen gang har hatt.  Jeg er ikke sikker på om det har vært så bra, siden vi helt fra mine tidlige dager som spiller alltid har benyttet oss av seniorspillere.  Noen ganger har vi benyttet for mange seniorspillere og det har kommet i veien for de yngre.  Denne sesongen har jeg følt at laget noen ganger faktisk har vært for ungt, da du spiller mot bra lag som benytter spillere fra førstelagstroppen sin. 

 

McAuley sier at fordelen ved å bruke så unge spillere på reservelaget har vært at man har fått et godt grunnlag til å vurdere fremtiden til disse i klubben.   Følgende seks fra akademiet vil bli flyttet opp på Melwood for å trene fast med førstelaget til neste sesong:  Danny O’Donnell, Lee Peltier, Danny Guthrie, Paul Willis, Ryan Wilkie og James Smith.

 

Følgende reservelagspillere vil ikke få noen ny kontrakt, og vil altså forsvinne fra LFC til sommeren:  Jon Otsemobor, Patrice Luzi, Paul Harrison(bildet), Richie Partridge og Mark Smyth.

 

 

Carson for England

Scott Carson er tatt med i den engelske seniortroppen som reiser til Amerika i slutten av mai.  En skadet og forfallsrammet tropp skal spille mot USA i Chigaco 28.mai og mot Columbia på New Jersey 31.mai.  Steven Gerrard og Jamie Carragher er av de som ikke er med i troppen.