Rafa klandrer ikke Dudek

Rafael Benitez var fornøyd etter 3-1 mot Bayer Leverkusen. Jamie Carragher savnet ikke Steven Gerrard, og tror sammen med Steve Finnan på avansement i CL. Augenthaler gir ikke opp.

Benitez optimistisk foran finale og returkamp

Da Dietmar Hamann satte inn 3-0 på overtid foran The Kop var det den perfekte avslutning på nok en stor kveld i E-Cupen på Anfield.  Trodde man.  Da den bulgarske angriperen Berbatov slengte i vei et skudd dypt inne på overtid, etter en langt fremspill, syntes det ikke å være noen fare.  Jerzy Dudek greide imidlertid ikke å holde skuddet som kom rett på, og innbytteren Franca kunne putte ballen i nettet.  Et unødvendig baklengsmål som gjør returen i Tyskland om to uker straks mer spennende, og som falmet en ellers strålende kveld for Liverpool.

 

Manager Rafael Benitez valgte uansett å fokusere på det positive etter kampen, og ønsket ikke å skylde på en ny blunder av Dudek:  - Hvis du hadde sagt før kampen at resultatet ville bli 3-1 hadde jeg gladelig akseptert det.  På 2-0 var det et godt resultat, på 3-0 var det glimrende, men en må erkjenne at 3-1 ikke var det beste.  En må forstå at på dette nivået må en konsentrere seg helt til kampens siste sekund.  For meg var ikke dette Jerzy Dudek’s skyld.  Han spilte en meget god kamp, og hadde vi scoret på noen av våre andre sjanser ville vi ikke ha snakket om deres mål.  Etter min oppfatning spilt Jerzy bra, gjorde to meget fine redninger, og jeg er fornøyd med ham.

 

- Denne seieren gir oss utvilsomt selvtillit foran finalen i Carling Cup.  Det å score tre ganger i en kamp i Champions League er veldig bra, og bør forbedre mitt lags moral.  En skal heller ikke glemme at vi vil ha Gerrard og Morientes tilbake.

 

Carra: - God start på viktig uke

Jamie Carragher ønsket ikke å fokusere på det sene baklengsmålet, og midtstopperkjempen syntes man var kommet godt i gang på det som er en meget viktig uke for de røde:  - 3-1 er et meget godt resultat for oss.  Folk sa før kampen hvordan 0-0 eller 1-0 ville ha vært bra sifre siden vi var uten Steven Gerrard, men vi har gjort det bedre enn det.

 

- Jeg var skuffet over at de scoret et sent mål, men vi kan ikke bekymre oss for mye over det.  Vi må sørge for at vi reiser over dit og selv scorer et mål, samtidig som vi naturlig nok spiller gjerrig.  Jeg har tro på at vi kan fullføre jobben på deres bane

 

- Det vil være et stort løft å ha Steven Gerrard tilbake til den kampen.  Når det er sagt synes jeg Didi og Igor var glimrende i går kveld og Steven var egentlig ikke savnet.  Det var et godt resultat for oss og nå kan vi se fram mot finalen på søndag.  Jeg ser fram til å se på hvordan Chelsea gjør det mot Barcelona, og siden møte dem i finalen.  Dette er en stor uke for oss, og vi har startet bra.

 

Steve Finnan innrømmer at spillerne var noe skuffet etter det sene reduseringsmålet, men at man samtidig har tro på avansement:  - Definitivt.  Vi reiser dit med en ledelse på to mål, og jeg er sikker på at vi også kan score et bortemål.  Det kan være at de tror at alt er åpent igjen nå, men det er opp til oss å gjøre en profesjonell jobb og sørge for at vi ikke slipper dem til igjen.

 

 

Augenthaler mente man var uheldig

Treneren til Bayer Leverkusen, Klaus Augenthaler, var ikke fornøyd med sitt eget lag etter 1-3 på Anfield, men mener at man er sterke nok hjemme til fortsatt å kunne gå videre:  - Jeg var skuffet over at vi slapp inn to mål på dødballer, hvor muren ved begge tilfeller ikke gjorde jobben.  Det første gangen forlot Freier muren, mens spillerne ved det andre tilfellet stod der som støtter.  Jeg følte at vi var uheldige som tapte med en slik margin, i hvert fall gjennom to frispark hvor det første ikke en gang var en riktig avgjørelse.

 

Augenthaler gir uansett Liverpool kreditt for sitt spill:  - Liverpool var mer aggressive og satte oss under mer press.  Vi hadde likevel veldig gode sjanser, to fra Ponte og en fra Berbatov, som skulle ha scoret da han var alene igjennom.  Etter halvtid var vårt mål å ikke slippe inn flere mål, og det var et nødestøt da Hamann scoret.  Reduseringen ble vår livlinje.

 

- Vi har allerede slått Roma, Real Madrid og Kiev med en margin på 2-0 hjemme i denne turneringen, slik at vi vet vi kan gjøre det dersom vi holder konsentrasjonen og ikke slipper inn et mål til på egen bane.