Rafa ønsker ikke Shankly-sammenligning

Rafael Benitez sier før morgendagens kamp i Litauen at det er feil av fansen å sammenligne han med Shankly. Han avfeier også Chelsea-sjef Peter Kenyons påstander om misunnelighet fra London-klubbens rivaler.

Etter å ha brakt Europacup-troféet tilbake til Anfield for godt i sin første sesong, har Liverpool-manager Rafael Benitez måttet tåle utrolig mange sammenligninger med selveste Bill Shankly denne sommeren. Shankly klarte aldri å vinne den gjeveste europacupen med Liverpool, men det er nok ikke dette som får Rafa til å insistere på at det er feil av fansen å sammenligne han med legenden fra Glenbuck.

Spanjolen ser det som en ære å bli sammenlignet med Shankly, men insisterer på at han er sin egen herre med sine egne idéer. – Shankly overgår alt. Han skapte en ideologi. Han forandret mentaliteten til et helt lag, og skapte en ambisiøs klubb med et helt nytt tankesett, uttaler manageren før morgendagens kamp i Litauen.

- Bob Paisley vant flere titler, men Shankly la som alle vet fundamentet. Dette er store ord – fundament, ideologi – og jeg er milevis fra et slikt nivå. I fotball forandrer ting seg fort. Jeg er veldig pragmatisk. Jeg tenker fra dag til dag, og foretrekker å konsentrere meg om å forbedre ting progressivt, og det er den virkelige arven fra Shankly – å ha god samvittighet for at du har gjort jobben din. Det er alt. Oppnår du gode resultater vil folk takke deg for det, og da kan det ikke bli bedre.

Da han ble spurt om en kommentar på Chelsea-sjef Peter Kenyons påstander i går, om at London-klubbens rivaler er misunnelige på hans klubb, måtte Benitez le: - Jeg kaster ikke bort tiden min på å bekymre meg over andre klubber, og hva andre folk sier. Vi får se hva som skjer utover sesongen. Jeg er kun opptatt av eget lag, og hva vi oppnår.

- Jeg vil gjøre mitt beste for at vi skal få bedre resultater i ligaen, og så får vi se hva som skjer. Jeg tror ikke at jeg personlig er en bedre manager nå enn jeg var for seks uker siden. Jeg foretrekker å konsentrere meg om jobben som står foran meg, i stedet for å tenke på hvordan andre folk oppfatter meg, eller hva de sier om meg. Jeg vant to titler og UEFA-cupen før jeg kom til Liverpool, og bare fordi om jeg har vunnet enda et trofé her, betyr ikke det at jobben min her er gjort. Den har faktisk bare akkurat startet, legger han til.