Rafa prioriterer forsvaret

I et innlegg til UEFA skriver Rafael Benitez at han først vil konsentrere seg om å få orden på forsvarspillet og organisering. Darren Potter ekstra skuffet etter tapet i Carling Cup.

Stil som Valencia
På et tidspunkt for Liverpool sliter med å score mål har UEFA kommet med et ”nyhetsbrev” hvor Rafael Benitez skriver at første prioritet må være at man er godt defensivt organisert, da dette går fortere å lære enn det offensive.  Manageren hentyder at man søker et spill lik det han hadde suksess med i Valencia.

- Førsteprioritet må være å forbedre forsvarspillet taktisk, da dette er viktig hvis du skal ha suksess og mindre komplisert enn det offensive.

- Det viktigste for meg er at vi er organiserte.  Jeg arbeider mye med spillemønstere og, selvfølgelig, siden statistikken beviser at dette er viktig, kontringsfotball og dødballer.

- I Valencia hadde vi et lag som jobbet veldig hardt og hadde vært sammen i tre år.  Vi kunne derfor snakke om hvor og når vi skulle ha høyt press.  De visste hva de skulle gjøre, og vi kunne forandre taktikk hurtig.  Dette var et lag som fortstod måten vi ønsket å spille på og hva vi prøvde å gjøre.


Potter håper på flere sjanser
Darren Potter er en av dem i førstelagstroppen hos Liverpool som sjelden er involvert i de mer profilerte kampene, og Carling Cup var en av de største mulighetene for at Darren og andre unggutter som Zak Whitbread og David Raven skal få prøve seg.  Den muligheten er over for denne sesongen etter tapet mot Crystal Palace, og Potter legger ikke skjul på at det gjorde nederlaget i London ekstra tungt å svelge.

- Alle er dypt skuffet over resultatet.  Det var ikke hva vi hadde ventet og definitivt ikke hva vi ønsket.  Jeg har spilt der to ganger nå og tapt begge gangene, slik at det sier seg selv at det ikke er noen god bane for meg.

- Vi står foran større kamper.  For meg selv, David Raven og Zak Whitbread var imidlertid Palace en stor kamp, men for klubben venter større oppgaver.  Vi må fokusere om de kampene nå og glemme hva som skjedde mot Palace, men tapet sved for oss ungguttene.  Sjefen sa før avspark at dersom vi gikk videre ville vi få flere sjanser til å spille for førstelaget.

- Totalt sett har det vært en positiv sesong for meg personlig.  Jeg skrev under en ny kontrakt i sommer og var mye involvert under pre-season.  Jeg har siden ikke vært så mye involvert med førstelaget som jeg hadde håpet, men jeg fikk en ubeleilig skade.  Jeg sier ikke at jeg hadde fått spille i ligaen uansett, men den skaden var et tilbakeslag.

- Jeg må nå bare fortsette å jobbe hardere.  Det vil aldri være lett med en spillerstall som det er i denne klubben men alt jeg kan gjøre er å gi mitt beste hver dag.  Hvor lang tid det vil ta vet jeg ikke, men jeg vil fortsette å prøve.  Det er lett for meg å si at målet er å spille regelmessig på førstelaget, men det vil ikke skje så jeg kan bare stå på og vise manageren hva jeg kan gjøre dersom han skulle få bruk for meg.