Riise sikter mot rekord

John Arne Riise har som mål å spille flere norske landskamper enn noen andre. Sami Hyypiä og Finland til finale på Kypros. Tap for U21 spillere.

Landskamp nr.42 for Riise

John Arne Riise vil i dag spille sin kamp nr.42 med den norske flagget på brystet.  Fortsatt bare 24 år, sier sunnmøringen til Aftenposten at han har som mål å overta rekorden til Thorbjørn Svenssen:  - Jeg setter meg alltid langsiktige mål, og ett av dem er å slå så mange rekorder som mulig.  Jeg vet at jeg kan utfordre han som har rekorden i antall spilte landskamper (Thorbjørn Svenssen, 104) hvis jeg får holde på i syv-åtte år til.  Det kommer ofte folk bort til meg og sier at jeg har en sjanse til å slå den og den rekorden, og det er utrolig artig og motiverende å høre.

John Arne sparer ikke på rosen verken til Nils John Semb, Åge Hareide, Gérard Houllier, og spesielt Rafael Benitez:  - Liverpool er på vei i riktig retning.  Vi har fått en ny manager og en ny giv.  Fansen merker det, og vi merker det på dem.  Det er det vi trenger.  Benitez fortjener æren for mye av min suksess, for han har hjulpet meg med mye av de taktiske svakhetene jeg hadde.  Jeg er nå mer stabil og presterer på et høyere nivå.

Malta-Norge vises kl 19.00 direkte på TV2.  Sjekk vår TV-liste for oversikt over andre landskamper på skjermen i kveld.

Seier for Sami

Sami Hyypiä fikk sin 67. landskamp da Finland i går slo Latvia med 2-1.  Det betyr at finnene gikk til finalen i mini-turneringen, hvor de møter Kypros i dag.

Scott Carson spilte 1.omgang, og John Welsh de siste 45 minuttene da England U21 tapte 1-2 for Nederland.  Welsh la opp til reduseringsmålet helt mot slutten av kampen.  Den var landskamp nr.9 for Carson på dette nivået, mens Welsh fikk sin andre kamp på ungdomslandslaget.  Darren Potter spilte hele kampen da Irland tapte 0-2 borte mot Portugal i et tilsvarende oppgjør.

David Raven spilte første omgang da England U20 slo Russland med 2-0 på The Valley.  Mark Smyth var ikke på banen.