Seier ekstra viktig før Japan-tur

Liverpool får flere kamper til gode. Derfor er seier ekstra viktig i morgen. Rafa ønsker å dele prisen med alle i klubben. Benítez skuffet over at gruppeseier kanskje ikke gir lettere motstand, positiv til videobevis.

Liverpool setter seg på flyet til Japan på søndag og vil etter morgendagens kamp mot Middlesbrough ikke spille en kamp i Premier League før juleprogrammet begynner 26. desember. I mellomtiden vil alle de andre lagene ha vært igjennom minst én serierunde, mens for eksempel Manchester United også har fått avviklet hengekampen sin. Det vil bety at Benítez & Co har to kamper mindre spilt enn konkurrentene når Newcastle gjester Anfield på ”Boxing Day”.
- Middlesbrough-kampen vil bli vanskelig, men vi må vinne den. Det er viktig å vinne før vi drar til Japan slik at vi fremdeles ligger godt an. Når vi kommer hjem fra Japan, vil vi ha to kamper til gode, uttaler Benítez.

- Jeg husker første kampen mot Middlesbrough denne sesongen. Vi gjorde en god jobb. Gerrard hadde fire eller fem klare sjanser, men klarte ikke å score. Vi trenger å spille minst like bra på lørdag og score mål. Middlesbrough har en god manager og et godt lag med to gode spisser. Vi har likevel en klar idé på hvordan vi skal vinne kampen.

- Vi forbedrer oss stadig i angrep og forsvar. Selvtilliten er god og vi er på rett vei. Vi har potensialet til å gjøre det bra. Vi har noen fantastiske unge og sultne spillere som vil jobbe hardt.

- Alt er ok. Vi avsluttet på topp i Champions League-gruppen og dersom vi vinner mot Middlesbrough, vil alt være perfekt. Det vil hjelpe oss når vi drar til Japan. Vi vet at det blir en vanskelig turnering der, fordi sør-amerikanske spillere (São Paulo) ønsker å vinne den. De ønsker å beseire det beste laget i Europa.

Rafa ønsker å dele prisen med hele Liverpool FC
Rafael Benítez ble kåret til månedens mager i desember og mener hele Liverpool FC må ta sin del av æren.
- Denne prisen er for alle i klubben, ikke bare til meg. Jeg ønsker å dele den med staben min, spillerne og supporterne. Alle involvert i klubben er en nøkkelspiller på laget vårt. Alle har jobbet hardt. Når man jobber hardt, kan man bli suksessfull.

- Det er hyggelig å motta individuelle utmerkelser som dette, men det ville ikke ha skjedd hvis vi ikke hadde en slik god gruppe med folk i klubben. Jeg har tro på at vi fortsatt kan bli bedre og vinne flere kamper.

- Ikke sikkert lettere motstander som gruppevinner
Trekningen av gruppespillet i Champions League foretas neste fredag, og først da får vi se om gruppeseieren gir lettere motstand enn det en 2.plass ville ha gjort.
- Vi snakker om kanskje Real Madrid eller Bayern München, som er veldig sterke lag. Det blir kanskje det samme til slutt [1.plass eller 2.plass]. Det skal trekkes, men vi har bedre muligheter fordi vi slipper gode lag som Milan, Inter, Juventus og Barcelona.

Benítez positiv til bruk av videobevis
UEFA skal nå granske tv-bilder for å eventuelt straffe Michael Essien for den stygge taklingen på Dietmar Hamann i tirsdagens kamp på Stamford bridge. Rafael Benítez synes bruk av tv-bilder i etterkant er en god løsning.
- Du vet at jeg ikke kun tenker på denne saken. I alle sakene kan man bruke video for slike ting. Det er ikke nødvendig å se på tv-bildene for å forandre dommerens avgjørelse. En feil er en feil. Noen ganger kan ikke dommeren få med seg alle situasjoner på fotballbanen og video kan bli brukt for å beskytte spillerne.