Valgte Liverpool framfor Chelsea

Overveldet Scott Carson, som får skryt av landslagets keepertrener, Ray Clemence. Rafael Benitez er også imponert.

- Jeg forventet ikke å komme til Liverpool så tidlig i karrieren. Da jeg hørte at de var interessert, ble jeg overveldet, forteller Scott Carson, som i dag skrev kontrakt for fire og ett halvt år.
Den engelske U21-landslagskeeperen avkrefter samtidig at han var Liverpool-supporter som gutt. Men han virker ikke mindre glad for overgangen av den grunn.
- Liverpool er en enormt stor klubb. Jeg valgte dem foran Chelsea fordi jeg føler Liverpool er på riktig vei, sier 19-åringen, som ser ut som om han er 35. Fødselsdatoen, 03.09.1985, taler likevel sitt tydelige språk. 
Hans største styrke er, ifølge ham selv, å stoppe skudd. Samtidig sier han at han kan bli bedre all round, noe han håper vil skje i samarbeid med Jerzy Dudek og Chris Kirkland, samt under ledelse av Liverpools keeper-trenere.
Det er åpenbart ingen lettskremt spiller Liverpool Football Club har sikret seg for £ 750.000. Unggutten er spilleklar til morgendagens møte med Southampton, og på spørsmål om han ville takle å gå rett inn på førstelaget, svarer han det følgende:
- Jeg liker å tro at jeg ville takle det godt hvis jeg fikk sjansen. Hvis så skjedde, ville jeg sannsynligvis få stor støtte fra supporterne, og forhåpentligvis ville jeg også klare å gjengjelde støtten med godt spill.
Det tror også Liverpool-legenden Ray Clemence, nå keepertrener for det engelske landslaget.
- Han er et naturlig talent, og jeg tror han ville bite fra seg hvis han fikk sjansen på førstelaget. Overgangen til Liverpool er et stort steg for ham. Det han trenger nå, er å spille kamper, sier Clemence, som selv var 18 da han debuterte for Liverpool.

Rafael Benitez om Scott Carson
Nå er det likevel lite trolig at 19-åringen blir kastet ut på dypt vann sånn helt med en gang. Liverpools manager beskriver ham iallfall som en mann for framtida.
- Før han kom, hadde vi to gode keepere. Nå har vi tre. Scott Carson er noe yngre enn de to andre, så han vil være en forsikring for framtida. Han er en god spiller, som vi har fulgt tett noen måneder. Når han nå har kommet hit, vil vi forsøke å ta godt vare på ham, understreket Rafael Benitez.
Men før han kom så langt, tok han seg tid til et hjertesukk.
- Kanskje er dette kjøpet et godt tegn for framtida, startet spanjolen sin kommentar.
- Dette viser at hvis en spiller ønsker seg til en stor klubb, handler det ikke bare om penger. For Scott handlet det også om godt miljø, fortsatte Benitez, med henvisning til at Carson valgte Liverpool framfor Chelsea.
Denne uttalelsen tyder på at Scott Carson sa nei til større summer i hovedstaden for å få spille for Liverpool. Sånt faller vanligvis i smak hos supporterne. Unggutten er samtidig Benitez' første engelske kjøp, men forhåpentligvis ikke det siste.
- Vi vet at vi må hente inn nye ansikter og, om mulig, engelske ansikter, sier "Rafa".