- Hjemmekampen er svært viktig

Benitez vet lite om Maccabi Haifa. Israelerne har frist til fredag for å bekrefte kampsted. Ingen kommentar om evt. bud på Kuyt. Gerrard kan bli en god landslagskaptein.

Rafael Benitez innrømmet på dagens pressekonferanse at han vet lite om Haifa, men uansett er det svært viktig å få et godt resultat på hjemmebane.
- Vi vet at vi møter et godt lag. De har vunnet serien i Israel de siste tre årene, så de er verdige motstandere.

- Jeg kjenner dem. Vi spilte mot dem for tre sesonger siden da jeg var i Valencia. Det var sesongen vi vant UEFA-cupen og serien. Jeg har venner der som har hatt mulighet til å hjelpe oss.

- Vi vet bare litt om dem, men de kan mer om oss. Jeg vet at de har studert videoer og at de ser engelsk fotball på TV hele tiden. Vi har nok informasjon, men ikke mye.

- Å vinne hjemme er svært viktig, men jeg så Haifa spille målløst i Valencia og vi vant 4-0 i returoppgjøret. Vi må sørge for å utnytte Anfield best mulig. Det er til vår fordel.

- Vi vet at vi må gjøre det langt bedre på eget gress og score mål. Det vil hjelpe oss i returkampen, uansett hvor den blir.

- Folk vet ikke mye om Haifa. De er ikke på fjernsyn. Men jeg husker hvor vanskelig de gjorde det for Valencia. De har nye spillere med mer kvalitet.

- Og de vet at dersom de skal ha fortsatt spill i Europa, må de gjøre det godt på Anfield. Israel har gode spillere. De har Yossi Benayoun i West Ham og mange spillere utenlands.

Maccabi med frist til fredag
Benitez er svært lettet over at Liverpool ikke må reise til Israel. Maccabi Haifa opplyste at de trolig vil ha spillestedet for returoppgjøret klart i løpet av 24 timer, men de skal visstnok ha fått en frist fram til fredag for å komme med en bekreftelse.
- Vi vet at det er en veldig dårlig situasjon. Vi er lei oss for det, men vi må tenke på våre egne folk. Det er bedre å spille kampen i et annet land.

- Vi må tenke på fotball og våre folk. I øyeblikket er det ikke normalt å spille i et land med slike problemer.

- Det er viktig at vi ikke drar til Israel med tanke på spillerne, og jeg var bekymret for at supporterne våre måtte reise dit.

- Vi har ikke blitt fortalt ennå hvor returoppgjøret skal spilles. Haifa har fått tid. De trenger ikke å bestemme seg før fredag. Vi må vente.

Ingen kommentar om evt. bud på Kuyt
Benitez er meget klar over spekulasjonene om en mulig overgang for Feyenoords Dirk Kuyt, men på dagens pressekonferanse nektet spanjolen å bekrefte om han hadde lagt inn bud på spissen.
- Vi har noen navn. Han er ett av navnene i avisen.

- Det er mange av dem. Jeg snakket med to eller tre. De tilbød meg fem eller seks spillere. Det er veldig vanlig.

Manageren kunne imidlertid bekrefte at han jobber med å forsterke angrepet før overgangsvinduet stenger midnatt til 1.september.
- Vi fortsetter å arbeide. Noen ganger får du avsluttet kjøpene den siste dagen eller i det siste minuttet.

- I denne saken har vi tid til å fortsette å arbeide, i et forsøk på å forbedre stallen.

- Gerrard kan bli en god landslagskaptein
Steve McClaren besøkte Melwood i går, men Rafael Benitez klarte ikke å få greie på hvem som blir Englands neste landslagskaptein. Det viktigste for Gerrard er imidlertid å være konsentrert om jobben i klubbtrøya. På fredag vil sannsynligvis McClaren offentliggjøre hvem som får kapteinsbindet.
- Steve og jeg snakket om fremtiden til England. Det var en god samtale om fotball mellom to venner. Det som var interessant var at han hadde en klar idé, en plan, og han vet hva han ønsker å gjøre. Han er smart og vet hvordan han håndterer dette.

- Jeg spurte ham om hvem som ville bli Englands neste kaptein, men han sa ingenting. Han bare smilte til meg.

- Det ville være fint for Steven Gerrard, selv om det er mye arbeid for ham. Vi får vente å se på avgjørelsen. Han trives med ansvar. Han er mer moden og forstår hvor viktig det er å være kaptein. Han må være en rollefigur for resten av spillerne.

- Jeg tror Steven vil gjøre det bra. Det vil være veldig fint for ham, men i øyeblikket må han tenke på neste kamp. Det er viktig for oss.

- Han kan selvsagt klare Englandsjobben, men det er ikke vår avgjørelse. Han bør være fokusert på hva Liverpool skal gjøre.