- Jeg skulle gått til Liverpool som 16-åring

Som 16-åring valgte Jermaine Pennant Arsenal foran Liverpool. Det ville han ikke ha gjort om han fikk tatt valget om igjen i dag. Nye lysrigger skal sikre grønt gress på Anfield i vinter.

På onsdag spilte Jermaine Pennant mot sin forrige klubb, Birmingham. I dag kan flankespilleren bli å finne i lagoppstillingen til Liverpool mot klubben som solgte han til Birmingham, Arsenal. I forbindelse med returen til Nord-London kommer Pennant med en aldri så liten innrømmelse. Hadde han fått tatt avgjørelsen om igjen, ville han nå ha gått til Liverpool i stedet for til Arsenal da han forlot Notts County som 16-åring.

Den dribleglade gutten fra Nottingham ble regnet som et av de aller største talentene i engelsk fotball da han forlot Notts County og flyttet til Arsenal og Highbury i 1999. Men ting gikk ikke akkurat på skinner for han hos The Gunners, og nå er Pennant bare lykkelig for at han til slutt endte opp hos klubben han holdt med som guttunge likevel.

- Jeg angrer ikke på at jeg gikk til Arsenal som 16-åring, men hadde jeg fått tatt avgjørelsen på nytt nå hadde jeg nok gått til Liverpool. Jeg er bare overlykkelig over å være her nå. Jeg hadde både dårlige og gode dager i Arsenal, men totalt sett må jeg si jeg hadde en fin tid der, uttaler Pennant til liverpoolfc.tv.

- Den avgjørelsen jeg tok den gangen måtte jeg bare leve med. Ettersom jeg er i Liverpool nå, kan jeg ikke ha gjort så veldig mye galt likevel. Mange spillere ville elske å være i mine sko. Jeg tror jeg kan bidra med mye for Liverpool, og nå ønsker jeg bare å score mål for klubben, legger han til.

Lysshow på Anfield
De som har vært på omvisning på Anfield de siste ukene, har ikke kunnet unngå å se alle lysmastene på hjul som har vært plassert ut over gressmatta. Liverpool FC har nemlig investert i et spesielt lyssystem som skal forbedre kvaliteten på gresset på Anfield. Totalt er 10 slike lysrigger kjøpt inn fra Holland.

Lysriggene er spesialkonstruert for å hjelpe gresset til å gro i vintermånedene. De høye tribunene på Anfield stenger ute mye sollys, men nå håper banemannskapet at gresset skal se like innbydende ut i januar som i august, ved hjelp av dette nye systemet.

- Nå kontrollerer vi på en måte alle vekstfaktorene inne på stadion, og lysriggene skulle bidra til perfekte forhold for gressvekst. Takket være disse riggene får vi en gressmatte av høy kvalitet, som tåler mer intens bruk gjennom hele året. Målet er å ha en gressmatte av topp kvalitet også om vinteren, når de naturgitte forutsetningene er på sitt dårligste, forklarer stadionsjef Ged Poynton til liverpoolfc.tv.