Aggers ilddåp

Daniel Agger står foran sin store ilddåp når han i kveld tar Jamie Carraghers plass i en kamp der man bør holde nullen. Fowler håper på spilletid og tidlig scoring. Gerrard på bedringens vei.

Daniel Agger får sin store ilddåp i kveld, når han skal erstatte en klippe som Jamie Carragher i Liverpools midtforsvar i den helt avgjørende kvalifinseringskampen mot Maccabi Haifa. Dette er den unge danskens store sjanse til å etablere seg på Liverpools førstelag. Etter en imponerende forestilling i Community Shield-kampen mot Chelsea og et bra innhopp mot Sheffield United, virker den unge stopperen å være moden for oppgaven som venter i Kiev.

Rafael Benitez har allerede bekreftet at Agger vil ta Carras plass i startelleveren i kveld, ettersom Gabriel Paletta ikke er med til Ukraina grunnet en kneskade.

- Daniel er en meget god midtstopper, som har vært uheldig med skader. Under oppkjøringen til sesongen var han igjen plaget med skadeproblemer, men nå håper jeg han har lagt dette bak seg. Jeg tror han vil levere varene i tiden som kommer, uttaler manageren til Liverpool Echo.

- Han er en meget fokusert proff, som jeg tror vil bli en god midtstopper for klubben i mange år.  Det er vanskelig å si hvor mange kamper Daniel og Gabriel Paletta vil spille denne sesongen, men jeg hadde ikke brukt Daniel mot Chelsea om jeg ikke trodde han var moden for oppgaven. Jeg ba han gå ut og spille sitt eget spill, og han gjorde nettopp det mot motstandere som Drogba og Shevchenko. Jeg har fortalt han at når han kan stoppe de to, kan han stoppe hvilken spiss det skulle være.

- Du må imidlertid være forsiktig med unge spillere, og vite når det er best å bruke dem. I de to siste kampene har Daniel spilt virkelig bra, og har vist seg som en veldig god spiller.

Liverpool vil ha Steve Finnan tilbake på høyrebacken i kveld, mindre enn en uke etter at han pådro seg en muskelstrekk under spill for Irland. Også Xabi Alonso og Luis Garcia ventes å starte kampen i Kiev.

Fowler håper på tidlig scoring
Det er mer usikkert om Robbie Fowler får starte kveldens kamp. Uansett mener spissen at en tidlig scoring vil være meget viktig for Liverpool i denne kampen. Et uavgjort resultat vil være godt nok til å gå videre til gruppespillet i Champions League.

- Vi vet det er viktig å utligne Maccabis bortemål så raskt som mulig. Det blir en vanskelig kamp, spår Fowler.

- Maccabi kom til Anfield og spilte meget bra i den første kampen. De beviste at de er en farlig motstander. Vi vil spille vårt eget spill, og gå til kampen med riktig innstilling, da dette er et oppgjør vi ønsker å vinne. Vi viser alltid respekt overfor motstanderen, men vi føler likevel at dette ligger i våre egne hender nå.

Fowler frykter imidlertid at Jamie Carragher vil bli sårt savnet i Kiev.

- Carra spiller alltid med hjertet utenpå drakten. Han ville ha spilt i kveld, om han hadde kunnet. Jo raskere han er tilbake, jo bedre er det for oss, for han er en klassespiller. Men jeg er sikker på at hans erstatter vil gjøre en god jobb for oss.

Sannsynligvis må Fowler ta til takke med en plass på benken i kveld. Liverpool Echo spår i alle fall at Benitez vil starte med to fra trioen Peter Crouch, Craig Bellamy og Luis Garcia på Valery Lobanovsky stadium. Scouseren selv håper imidlertid at han får starte kampen.

- Jeg hadde et par halvsjanser mot Sheffied United, og var skuffet over at jeg ikke tok vare på dem. Derfor håper jeg på en ny sjanse til å gjøre mål i kveld. Lørdagens kamp var vanskelig, og vi var litt skuffet over at vi ikke vant. Men det var mye positivt å ta med seg fra Sheffield. Vi viste karakterstyrke ved å komme tilbake og sikre uavgjort i andre omgang.

Gerrard på bedringens vei
Liverpool Echo rapporterer at Steven Gerrard er på bedringens vei etter å ha følt seg uvel med magetrøbbel allerede før avreise fra Merseyside i går. Kapteinen trente ikke i går, og Benitez vil vente helt frem til avspark før han tar en avgjørelse om Gerrard kan spille i kveld. Scouseren følte seg imidlertid noe bedre i magen i dag tidlig, og håper å bli involvert.

Ung argentiner linkes
Nettstedet til Sky Sports linker i dag den unge argentineren Lucas Lobos til Liverpool. Midtbanespilleren tjener for tiden til livets opphold i spanske Cadiz. Han ankom Spania så sent som i januar, etter en overgang fra Gimnasia La Plata i hjemlandet. Han gjorde syv mål på 14 kamper for sin spanske klubb i vårsesongen, men klarte ikke å forhindre at Cadiz rykket ned. Det er ikke ventet at den spanske klubben vil gi slipp på 25-åringen med lett hjerte. Rafael Benitez skal imidlertid ha satt sine speidere til å følge spilleren.

Cadiz skal ha satt en prislapp på hele £10M på spilleren. Lobos selv beskriver en eventuell overgang til Anfield som en drøm.

- Jeg er i Cadiz nå, og jeg har ikke hørt noe nytt om Liverpool. Men det ville ha vært som en drøm for meg å spille der, siteres midtbanespilleren.

Det er imidlertid ikke ventet at Liverpool vil gjøre noe fremstøt mot playmakeren i dette transfervinduet.