Alonso kan rekke Wigan-kampen

Rafael Benitez tror og håper at Xabi Alonso rekker Wigan-kampen. Trøstende ord til Pennant og glede over Bellamy-frifinnelse.

Etter gårsdagens begredelige poengdeling mot Portsmouth synes det i det minste å være ett lyspunkt å spore for Rafael Benitez. Liverpool-manageren tror nemlig at Xabi Alonso vil være spilleklar igjen til lørdagens bortekamp mot Wigan. Mot Pompey i går måtte han ty til en nødløsning med Jamie Carragher i en ankerrolle på midtbanen.

Med seier i går ville Liverpool faktisk ha vært helt oppe på tredjeplass på tabellen, men man klarte ikke å finne noen vei gjennom Portsmouths bastante forsvar, og dermed ligger de røde fortsatt nede på 7.plass. Trøsten i går var at de andre klubbene i sjiktet rundt Liverpool tapte, og at man passerte Everton og Reading på tabellen.

Alonsos kreativitet var sårt savnet på midten i går. Mot Wigan kan han bli en viktig mann.

- Jeg har håp om at Xabi Alonso er tilbake igjen mot Wigan, men jeg har ikke oversikt over om vi har pådratt oss noen nye skader på andre spillere ennå, uttalte Benitez til Liverpool Daily Post etter kampen i går kveld.

Rafa var ellers fornøyd med måten Jamie Carragher løste sin noe uvante midtbanerolle på.

- Det er ikke enkelt å spille i en ankerrolle på midtbanen når motstanderen hele tiden har alle mann bak ballen. Tanken var at Jamie skulle holde på ballen og fordele den. Han gjorde en god jobb. Jeg følte vi hadde større problemer på kantene, og så må vi klare å komme mer inn i feltet, konkluderte manageren.

Trøstende ord til Pennant
Jermaine Pennant hadde en ny svært svak kamp på høyrekanten og ble pepet av banen av The Kop da han ble byttet ut, men manager Benitez tok flankespilleren i forsvar.

- Jermaine må prøve å komme seg forbi spillere og få lagt innlegg. Jeg tror han prøvde, men når ting ikke fungerer må du spille på det enkle. Han ga ikke opp, og han gir oss fortsatt et alternativ ute på vingen. Dersom han blir engstelig, og ikke tørr å utfordre vil vi ikke bli bedre. Han må bare fortsette å prøve, og fokusere på å gjøre de riktige tingene.

Uthaling av tiden
Ellers var Benitez meget kritisk til Portsmouth taktikk, der gjestene hele tiden dro ned tempoet i kampen ved hjelp av uthaling av tiden.

- De halte ut tiden fra avspark av, og keeperen deres tok seg god tid ved å krysse målfeltet hver gang han skulle ta utspark. Dommeren la bare til to minutter i første omgang og fem i andre, men det skulle ha vært mye mer. Det er også dommeren som må ta ansvar og dele ut gule kort når slikt skjer.

Portsmouth-manager Harry Redknapp likte ikke disse beskyldningene, og slo umiddelbart tilbake mot Benitez.

- Jeg aner ikke engang hva uthaling av tiden er. Jeg vil aldri fortelle mitt lag at de skulle gjøre det. Faktum var at jeg hele tiden ropte til vår back, Noe Pamarot, at han ikke skulle ta seg så god tid ved innkast fordi han bare ville pådra seg gult kort. Det var også hva som skjedde. Det er vel ingen som påstår at vi kom til Anfield for å hale ut tiden i samfulle 90 minutter? Det ville være tåpelig.

- Jeg må være fornøyd med ett poeng i kveld. Å få med seg poeng fra Anfield er en bonus. Vi forsvarte oss godt, og fortjente det poenget vi fikk. Jeg hadde ikke noe annet alternativ enn å spille med en ensom spiss på grunn av skadene vi hadde. Liverpool gjør det samme på bortebane, og det gjør Bolton også. Det er ikke noe jeg valgte å gjøre, men noe jeg ble tvunget til, la Redknapp til.

Glad for Bellamy-frifinnelse
- I første omgang kontrollerte vi kampen, hadde mye ballbesittelse og flere skudd og innlegg, men i andre omgang ble vi etter hvert nervøse når Portsmouth lykkes med sin uthalingstaktikk, og da begynte vi å gjøre feil, konkluderte Benitez.

- Portsmouth lå mye dypere i andre omgang, og noen av våre spillere begynte også å gå trøtte. Vi vet vi kunne ha avansert til tredjeplass i kveld, men når vi ikke klarte det må jeg bare være glad for at laget jobbet hardt og prøvde å gjøre de rette tingene.

Manageren var ellers glad for å bli servert nyheten om at Craig Bellamy hadde blitt frikjent for anklagene om overfall og at rettsaken i Cardiff var over.

- Det som blir viktig for Craig nå er å komme tilbake hit og fokusere på fotballen. Det har vært en tøff tid for han, men nå tror jeg vi vil få se en mer avslappet spiller som scorer mål.