Carra håper på spilletid

Selv om midtstopperplassene tilsynelatende er besatt, og Gary Neville ser ut til å bli skadefri og kan innta høyrebacken, håper Jamie Carragher på spilletid mot Paraguay.

Selv om Gary Neville trente som normalt i dag, håper Jamie Carragher på spilletid når England møter Paraguay i sin første VM-kamp lørdag. Dette blir i tilfelle Carras første møte med VM-sirkuset, ettersom han måtte melde forfall til turneringen for fire år siden på grunn av en kneskade.

- Det er spennende for meg å få ta del i mitt første VM. Jeg var uheldig og måtte operere kneet under VM i 2002, så jeg har egentlig ventet fire år på denne muligheten. Forhåpentligvis får jeg litt spilletid i dette mesterskapet, sier han til liverpoolfc.tv.

- Jeg har vært med på alle Liverpools store kamper siden 2001, inkludert finaler i UEFA-cupen, Champions League, FA-cupen og klubb-VM, så det å få være med på et VM er et nytt høydepunkt for meg, legger han til.

Carragher vet han ikke er førstevalg på sin foretrukne stopperplass for England, men føler at hans evner til å spille i flere posisjoner vil hjelpe han til spilletid i turneringen.

- Min allsidighet vil hjelpe meg til spilletid for England. Det er en fordel at jeg kan spille i flere posisjoner. For meg spiller det ingen rolle hvilken posisjon jeg spiller i, så lenge jeg får spille. Jeg kan gjøre en god jobb både som midtstopper og back, og også på midtbanen, sier han.

- Noen spillere er uheldige fordi det er så mange gode spillere som slåss om en posisjon. Disse spillerne får ikke så mange sjanser som meg. Dersom manageren tror jeg kan gjøre en jobb på høyrebacken, venstrebacken eller som defensiv midtbanespiller, betyr det at jeg har tre ganger så mange sjanser til å få spilletid som disse.

- Vi er heldige i England, som har så mange gode midtstoppere. Spillere som John Terry, Rio Ferdinand og Sol Campbell ville vært førstevalg hos samtlige nasjoner. Det er sterk konkurranse om plassene på laget, og jeg forventer at to av de tre jeg nevnte vil være førstevalg som midtstoppere når mesterskapet starter. Jeg er tilfreds med å spille i en annen posisjon.

Carragher trekker ellers frem lagkamerat Steven Gerrard som en av de store stjernene i VM.

- Jeg rangerer Steven som inne blant de 5-6 beste spillerne i verden, og personlig vil jeg si han er den aller beste.