Crouch skremmer VM-motstander

Paraguay frykter Peter Crouch og dødballer. FIFA vil redusere Premier League til 18 klubber. Aviser tipper Craig Bellamy som billig løsning.

Paraguay frykter lange Peter
Norge skapte nylig mye problemer for Paraguay på dødballer, da lagene møttes i en privatlandskamp på Ullevaal.  Ikke uventet er Peter Crouch derfor en av de spillerne som søramerikanerne frykter mest foran morgendagens kamp i VM.

- Foran kampen mot England må vi fortsatt jobbe med vårt defensive spill fra cornere og frispark, siden de har Peter Crouch.  Han er en høy angriper som vil være god i lufta og David Beckham slår gode frispark, sier keeper Justo Villar.

Det er fortsatt usikkert om stjerneangriperen Roque Santa Cruz blir klar for Paraguay.


Blatter vil redusere ligaer
Den mektige Sepp Blatter har stått bak et forslag i FIFA om at ingen ligaer skal ha flere enn 18 lag.  – Vi har gitt grønt lys for at det skal være 18 lag.  Istedenfor å spille 38 kamper i ligaen vil klubbene bare spille 34.  Jeg kan ikke skjønne hvorfor de ikke skulle være fornøyd med det.

Talsmann for Premier League, Dan Johnson, hevder imidlertid at FIFA ikke har makt til å gjennomføre noe slikt.  – Blatter kan ikke bestemme dette.  Det er bare en gruppe mennesker som kan avgjøre hvordan Premier League skal se ut, og det er de 20 klubbene, sier Johnson.

- Det er ikke stemning blant dem til å redusere ligaen, og FIFA kan ikke tvinge oss til å gjøre det.

- Vi reduserte ligaen fra 22 til 20 klubber i 1995/96, og siden har UEFA utvidet Champions League, mens FIFA har utvidet VM og startet Confederations Cup og VM for klubblag.  Det er derfor litt frekt å snakke om at man skal redusere kampantallet, da vi er de eneste som har gjort det.


Transferrykter
Engelske aviser tror at Liverpool kan komme til å satse på Craig Bellamy, i tillegg til hovedmålene Dirk Kuyt og Daniel Alves.  Ved siden av nederlandske Kuyt har Rafa Benitez vurdert britene Darren Bent, Jermain Defoe og Bellamy da han skal forsterke sitt angrep.  I og med at man nå ikke vil få noen transfersum for skadede Djibril Cissé, tipper pressen at Liverpool vil utnytte en klausul som Craig Bellamy skal ha i Blackburn.  Angriperen skal være tilgjengelig for £6M innen utgangen av juli, noe som vil være billigere enn å kjøpe Bent eller Defoe.  

Meldinger fra Merseyside sier for øvrig at det kan være duket for et snarlig overgang for Daniel Alves.  Liverpool og Sevilla har ikke blitt enig om en overgangsum for brasilianeren, men presidenten til den spanske klubben innrømmet i går at man nå nærmet seg et akseptabelt tilbud fra de helrøde.