DIC tar avgjørelsen i januar

En talsmann for DIC sier at det ikke blir tatt noen avgjørelse om oppkjøp av Liverpool FC før utpå nyåret. Rafa vil satse på en kombinasjon av lokale talenter og innkjøpte spillere.

Dubai International Capital var representert med tre mann i direktørboksen på Anfield under kampen mot Fulham, hvorav den ene var daglig leder Sameer Al Ansari (til venstre på bildet under). Selskapet er nå i full gang med å gå gjennom regnskapsbøkene til Liverpool FC, og dersom alt viser seg å være i skjønneste orden der, er det ventet at det mye omtalte oppkjøpet vil skje i løpet av en måneds tid.

- Vi er i offisielle forhandlinger med Liverpool FC. Vi gjennomgår klubbens regnskap nå, og vil ta en avgjørelse i januar. Ikke før, sier en talsmann for Al Ansari til britisk presse.



Sameer Al Ansari (t.v) og Rabih Khoury fra DIC

Benitez vil ha lokale gutter på laget også i fremtiden
Rafael Benitez sier i dag til Liverpool Daily Post at supporterne ikke skal frykte at Liverpool FC mister sin lokale identitet ved et eventuelt oppkjøp. Som manager lover han nemlig å fortsatt satse på en ungdomslinje, som vil sørge for at lokale talenter får en sjanse.

Scouserne Steven Gerrard og Jamie Carragher gjorde de to første målene i 4-0 seieren over Fulham, og Benitez satser på at lokale spillere også skal utgjøre stammen i laget i årene som kommer.

- Det er viktig for alle klubber å investere i utviklingen av unge, lokale spillere. De kan nemlig utgjøre stammen i laget en gang i fremtiden, uttaler Liverpool-manageren.

- Ønsker du å vinne, må du få opp unge spillere som er i stand til å forsterke laget.

Benitez innrømmer likevel at han vil handle en del spillere for å øke konkurransen om plassene, om han skulle få penger til rådighet til sommeren.

- Dersom alle de spillerne vi har nå er skadefrie, har vi bra nok konkurranse om plassene. Får vi penger i januar, vil det være enda bedre for oss. Men det er alltid vanskelig å kjøpe mange spillere i januar. Til sommeren vil jeg trolig ha penger å bruke, og da må alle spillerne være klare til å kjempe om en plass på laget, for da vil jeg legge opp til sterk konkurranse om plassene.

- Jeg tror ikke det blir annerledes for spillerne, selv om vi skulle få en del penger å rutte med. De vet at en ny spiller kan bli kjøpt inn i deres posisjon i dag også. Spillerne mine kan fortsatt bli bedre. Spesielt er vi litt for slurvete i det nest siste og det siste trekket.

- Vi skapte mange sjanser mot Fulham, men det var lenge vanskelig fordi de lå så dypt. Etter den første scoringen fikk vi mer rom og flere muligheter til å fortsette og angripe.