Gerrard kritiserer Ronaldo

Steven Gerrard er meget kritisk til at Cristiano Ronaldo fikk klubbkameraten Wayne Rooney utvist. Bellamy må møte i retten. Houllier favoritt til Australia-jobben.

Steven Gerrard er meget kritisk til Manchester United-spilleren Cristiano Ronaldo, etter at portugiseren fikk klubbkamerat Wayne Rooney utvist i VM-kvartfinalen mellom England og Portugal fredag kveld.

Ronaldo spurtet frem til dommeren og ropte ”Så du det der?” etter at Rooney stemplet Ricardo Carvalho i skrittet i en duell.

- Jeg så hva som skjedde, og dersom det var en av mine klubbkamerater som hadde gjort dette hadde jeg blitt forbannet. Det Ronaldo gjorde var usportslig, sier Gerrard til engelsk presse.

- Ronaldo fikk Rooney utvist, og det mener jeg er fullstendig uakseptabelt, legger han til.

Rooney dyttet Ronaldo unna, før den argentinske dommeren Elizondo dro det røde kortet opp av lomma.

- Jeg synes episoden oppsummerer Ronaldo som person. Dersom jeg spilte mot en av mine lagkamerater fra Liverpool i VM, og vi hadde havnet i en situasjon som den der, hadde jeg aldri prøvd å få vedkommende utvist, sier en usedvanlig krass Gerrard.

Scouseren mener at Rooney for øvrig burde fått frispark i sin favør i forkant av stemplingen.

- Han hadde fire eller fem portugisere som holdt han tilbake, og jeg gikk bort fra situasjonen i den tro at vi hadde fått frispark. Jeg bebreider i alle fall ikke Wayne Rooney for det som skjedde, da han har gjort mye for England. Han blir også viktig for landslaget i fremtiden.

Tenker mye på straffemissen
Gerrard har i ettertid også tenkt mye på at han misset på sitt straffespark i den avgjørende straffespark-konkurransen.

- Jeg får ikke straffesparket ut av hodet. Jeg føler meg bare helt tom for øyeblikket. Jeg var mann nok til å ta straffen, men med mitt tilslag på ballen burde jeg score på straffespark. Ballen gikk ikke dit jeg mente å sette den. Jeg har trolig tatt mellom 20 og 30 straffespark, og jeg har gjort mål på 95% av dem. Jeg prøvde å gjøre det samme som jeg gjorde for Liverpool i FA-cupfinalen, men skuddet mitt var ikke godt nok, reflekterer han.

Gerrard mener også at det faktum at England måtte spille med 10 mann på banen i en time etter Rooneys utvisning, virket utmattende.

- Etter at vi ble 10 mann ble det den tøffeste kampen jeg har vært involvert i. Ingen hadde krefter igjen etterpå. Vi gjorde det bra som klarte å få straffespark-konkurranse, og jeg trodde virkelig det skulle bli vår dag. Jeg er fryktelig skuffet over at jeg misset på mitt forsøk.

Bellamy i straffesak
BBC melder at Craig Bellamy har blitt tiltalt av politiet for overfall på en 19 år gammel kvinne på en nattklubb i Cardiff i mars. Hendelsen skal ha skjedd på nattklubben ”Number 10” i hjembyen til den ferske Liverpool-spilleren.

Det er ikke fastsatt noen dato for rettssaken. En annen mann ble også arrestert i forbindelse med opptrinnet, men politiet bekrefter at vedkommende ikke blir tiltalt.

Bellamys agent, Steve Horner, ønsket ikke å kommentere det påståtte overfallet, da han ble konfrontert med tiltalen av engelske medier.

Houllier ”down under”
Gerard Houllier ser ut til å bli ny manager for det australske landslaget, etter at nederlenderen Guus Hiddink avsluttet sitt engasjement da Australia røk ut av VM. Den tidligere Liverpool-manageren blir dermed gjenforent med Harry Kewell.

Det australske fotballforbundet sier på sitt nettsted at de ikke har skrevet noen kontrakt med Houllier ennå, men bekrefter at de er i samtaler med franskmannen i forbindelse med den ledige jobben.