Gerrard og England nær seier

Steven Gerrard misbrukte to bra muligheter da England ”nesten” slo Nederland. Finland til topps i gruppe A. Steve Finnan & Co med aller første seier.

Kveldens kamper var en miks av EM-kvalifiseringskamper og vennskapskamper. Oppgjøret mellom Nederland og England tilhørte siste kategori. Det var likevel en av få storoppgjør – og ikke minst en kamp hvor vi hadde to store røde profiler i aksjon. England har ikke slått Nederland på hjemmebane siden 1969 – og bare en utligning av Van der Vaart mot slutten forhindret seier til løvene i en ikke altfor velspilt kamp. Wayne Rooneys første landslagsmål på over et år så lenge ut til å vinne kampen i Amsterdam – og Steven Gerrard var nær ved å pynte på scoringsstatistikken til gjestene. To ganger, fra sin posisjon på høyrekanten, kom Steven løs og fikk avslutte i god posisjon. Begge gangene fikk han dessverre ikke nok kraft og presisjon på avslutningen. Liverpools kaptein spilte en kamp på det jevne i et oppgjør hvor få spillere utmerket seg spesielt. Dirk Kuyt, som lenge var usikker til kampen, spilte midtspiss i en 4-3-3 formasjon, men kom aldri skikkelig med i kampen. Han ble byttet ut etter 61 minutter.

Sami til topps
Sami Hyypiä (spilte hele kampen) og Finland gikk til topps i gruppe A etter 1-0 hjemme mot Armenia på kunstgresset på Finnair Stadion. Veteranspissen Mika Nurmela scoret vinnermålet etter ti minutters spill. De leder nå gruppa med 1 poeng foran Serbia.

Irland tok en psykologisk viktig seier mot svake San Marino. Det vant den første 3-poengeren i denne kvalifiseringen. Robbie Keane scoret tre av målene. Steve Finnan spilte 90 minutter på høyreback.

Uavgjort for Norge og Danmark
John Arne Riise spilte hele kampen da Norge fikk en fin gjennomkjøring i Beograd. Serbia scoret først, mens Carew utlignet før pause. Riise spilte hele kampen.
Daniel Agger startet for Danmark da mistet seieren på overtid med mål fra Milan Baros. Et reservepreget dansk lag misbrukte blant annet et straffespark på stillingen 1-0.

Oppgjøret mellom Spania og Romania er ikke ferdig når dette skrives. Xabi Alonso har startet kampen for hjemmelaget.

Agger nominert
Daniel Agger er en av fem nominerte til å bli kåret til årets spiller kåret av den danske spillerforeningen. De andre nominerte er Jesper Christensen, Michael Gravgaard, Thomas Kahlenberg og Christian Poulsen. Avgjørelsen faller 6. januar.

Fire kamper for Menegazzo
Brasilianeren som skallet ned John Arne Rise i kampen mot Bordeaux nylig har blitt ilagt en kampkarantene på 4 kamper. Han mister dermed de to siste gruppekampene pluss eventuelt to nye kamper neste sesong. Fernando Menegazzo kan appellere innen tre dager.

Diverse billettinfo
Billettkontoret på Anfield har publisert diverse info om kommende kamper. Billetter til Arsenal i ligacupen går i salg fra 23. november (må ha sesongkort med Reading registrert på kortet) og avsluttes 7. desember da det åpnes for alle med fan card (hvis billetter igjen). På grunn av billettsalget til denne kampen har PTS for Watford og Bolton blitt flyttet til henholdsvis mandag 27.11 og fredag 8.12. Liverpool har mottatt 3250 billetter til kampen mot Galatasaray i Istanbul 5. desember. Billettene koster £6 (!) hver og selges først til sesongkortholdere og folk med Fan card. Det blir gitt prioritet til de som har vært på noen av de andre bortekampene i E-Cupen. Det er likevel en kamp hvor mange regner med de røde ikke kommer til å selge ut billettkvoten til.