Gjensyn med Atatürk Stadion!

Galatasaray-Liverpool skal spilles på Atatürk Olimpiyat Stadion istedenfor på Ali Sami Yen. Liverpool mest populær blant rivaliserende fans. Mann slipper fengsel for Dudek-tyveri.

Liverpool vil noe uventet returnere til stadionanlegget hvor de vant kanskje klubbens største triumf gjennom tidene. Galatasaray SK offentliggjorde i dag at klubbens hjemmekamper i Champions League skal spilles på Atatürk Olimpiyat Stadion istedenfor på deres vanlige og beryktede hjemmebane Ali Sami Yen.

Galatasarays president Özhan Canaydin avslørte nyheten, etter å ha rådført seg med Istanbuls borgermester. Atatürks kapasitet – 80000 mot Ali Sami Yens 24000 – sammen med bedre fasiliteter regnes for hovedårsaken til valget av kamparena. [Husk: Atatürk Stadion ligger på et jorde langt utenfor bysentrum.]

Stadionanlegget var som kjent kamparena for Champions League-finalen i 2005 da Liverpool beseiret AC Milan etter straffesparkkonkurranse. Liverpool møter Galatasaray på Ataürk i siste gruppekamp 5.desember.

Galatasaray er verter for Bordeaux 12.september og PSV Eindhoven 18.oktober.
- Vi sikter oss inn på 200000 supportere på de tre kampene. Målsettingen vår er å gå hele veien til finalen i Athen, uttaler Canaydin til uefa.com. De tyrkiske mesterne skal selge én billett som gir entré til hjemmelagets supportere i alle tre kampene.


Liverpool mest populær blant rivaliserende supportere
I en avstemning i ukebladet ”Nuts” havner Liverpool øverst på lista over den klubben som er best likt blant rivaliserende fans. De røde sanket 15% av stemmene, mens West Ham med 10% er neste klubb på lista.
- Liverpool har skapt mye underholdning de siste sesongene gjennom Champions League-seieren og Steven Gerrards fantasatiske scoring i FA-cupfinalen, forklarer Gershon Portnoi, sportsredatør i ”Nuts”.
- Jeg tror at Newcastles popularitet har falt i løpet av Graeme Souness’ tid der. Det er flott å se Wigan og West Ham der oppe. Alle elsker en outsider, og de er underholdende. De ga mange av de store klubbene en overraskelse sist sesong.


Mann slipper fengsel for Dudek-tyveri
Mannen som ble tatt med Jerzy Dudeks medaljer og fotballsuvenirer, slipper fengsel. Han ble gitt en betinget dom på 12 måneder og beordret til 120 timers samfunnstjeneste.