Hardt arbeid ga seier

Benitez innrømmet at man måtte jobbe hardt for å bryte ned et robust Manchester City, og var glad for ny scoring og mer selvtillit for Steven Gerrard. Pearce skuffet etter billig baklengs.

- Før kampen hadde vi mange angripere og forsvarere, men bare to sentrale midtbanespillere som var friske i Steven Gerrard og Bolo Zenden.  Vi måtte derfor gjøre noen forandringer taktisk og jobbe veldig hardt, reflekterte Rafael Benitez etter 1-0 seieren mot Manchester City.

- Vi fant ikke det rommet vi behøvde i første omgang og Manchester City jobbet hardt i forsvar og var aggressive på midtbanen.  I andre omgang hadde vi mer plass og flere muligheter, og Steven gjorde et utmerket mål.

- Det er viktig for Steven å score mål fordi det gir ham mer selvtillit.  Han spiller bedre nå, men jeg tror at han vet at han kan spille enda bedre fordi han er en spiller med mange kvaliteter og er virkelig viktig for oss.

Motstanderens manager, Stuart Pearce var naturlig nok ikke like fornøyd, og mente at et billig baklengsmål hadde hindret hva han mente ville vært et fortjent resultat.

- Jeg tror de følte at det var vanskelig å bryte oss ned.  De hadde ikke mange klare sjanser før scoringen, og vi presenterte dem det målet som vant kampen.  Det er det som frustrerer meg mest, sa Pearce.

- Jeg synes hele laget vårt forsvarte seg bra.  Vi var organiserte, og du kan si at alt gikk etter planen.  Vi var i ferd med å komme litt mer med i kampen da vi selv gikk på en treffer.

- Hvis du blir slurvete, spesielt med spillere som Gerrard i nærheten, da blir du straffet og det var det som skjedde i dag.  Jeg er skuffet, da jeg følte at spillerne fortjente å hente noe fra denne kampen.