Herrera bedrøvet over å forlate Liverpool

Paco Herrera synes det blir vanskelig å slutte i Liverpool. Han tror klubben er i gode hender og at han derfor ikke vil bli savnet. Gerrard fornøyd med ligasesongen. Tankene er på finalen.

Paco Herrera innrømmer at det vil være med tungt hjerte han tar farvel med Liverpool etter sesongslutt. Herrara, som ankom Anfield med Rafael Benítez sommeren 2004, forlater sin post som sjefsspeider og reservelagstrener i slutten av juni. Han returnerer til Spania av familiære årsaker, men forteller til LiverpoolFC.tv at det ikke var noen lett avgjørelse å ta.
- Min avgjørelse var enkel. Jeg forsøkte å hente familien min hit, min kone og min datter, men det var veldig vanskelig. Vi har snakket om å få dem hit, men det ble umulig. Jeg måtte ta en avgjørelse, så jeg snakket med Rafa. Han forstår situasjonen, forklarer Herrera.

- Jeg er veldig lykkelig her. Jeg liker arbeidet mitt på Melwood. Alle menneskene på Melwood er fantastiske. Det er vanskelig fordi om én måned reiser jeg.

- Jeg er lei meg fordi jeg skal reise. Jeg ønsker ikke å snakke om fremtiden min før jeg har dratt. Hvis man skal forlate Liverpool, så er det vanskelig.

Den populære spanjolen vil bli savnet av alle dem som har hatt kontakt med ham på Melwood de siste to årene, men Herrera er ikke tvil om at klubben vil blomstre selv uten hans nærvær.
- Jeg tenker at når jeg drar, så er det ikke viktig. Frank McParland jobber veldig godt i speideravdelingen. Hugh McAuley kjenner reservelaget. Ingen vil savne meg, kanskje som person fordi de er mine venner, men ikke for arbeidet mitt. Mitt arbeid er hele stabens arbeid.

- Nå synes jeg vi har et veldig godt speidernett. Reservelaget er også et nytt lag, et veldig ungt lag. Det yngste laget vi har hatt i klubbens historie, vil folk si. Jeg tror at dersom vi henter to eller tre unge spillere, vil reservelaget havne i toppen.

- Jeg tror vi nærmer oss der vi ønsker å være. Vi har kjøpt noen ung spillere og spillere til førstelaget. Jeg tror at denne gruppen kanskje kjempe om tittleen. Det er det viktigste, å vinne ligaen, avslutter Herrara.

Gerrard fornøyd med ligasesongen
Liverpool møter Portsmouth borte i ligaavslutningen, mens Manchester United tar i mot Charlton på Old Trafford. Med seier tar Liverpool 2.plassen dersom Manchester United avgir poeng. Blir det uavgjort på Fratton Park er merseysiderne avhengig av at Charlton vinner med fem mål på Old Trafford. Selv om Liverpool skulle mislykkes i å snappe 2.plassen på siste spilledag, mener Steven Gerrard at ligasesongen 2005/06 har vært positiv. Med allerede 79 poeng sanket, samme antallet de røde fikk sist de vant tittelen i 1989/90, er FA-cupfinalisten kun ett poeng bak å tangere klubbrekorden i Premier League.
- Jeg synes at vi med sikkerhet kan si nå, før kampen mot Portsmouth, at ligasesongen har vært en enorm forbedring, sier Gerrard i et intervju med LiverpoolFC.tv.

- Vår poengsum er virkelig god. Vi har mer enn halvert avstanden til Chelsea, og hvis vi fortsetter slik vil vi definitivt bli involvert i tittelkampen neste sesong.
Kapteinen innrømmer at tankene allerede er på FA-cupfinalen.

- Jeg tror at det er litt vanskelig å fokusere helt på Portsmouth-kampen når vi vet at vi skal spille i FA-cupfinalen neste helg. Vi har likevel en sjanse til å stjele 2.plassen, så vi bør være 100% fokusert. Vi har bare en intensjon og det er å vinne kampen.

- Med Rooney skadet så tror jeg ikke Manchester United er like sterke. Charlton er alltid vanskelig å spille mot. Vi må konsentrere oss om vår jobb. Det er å slå Portsmouth.

Ifølge Tips så er Manchester United svakere uten Wayne Rooney i startoppstillingen. På ti kamper uten Rooney fra start har de "røde djevlene" to seire, seks uavgjort og to tap.

- Vi har en sterk tropp nå. Manageren kan hvile spillere og vi kan klare å få det riktige resultatet mot Portsmouth, fortsetter Gerrard.

- Når FA-cupfinalen bare er en uke unna, vil man alltid ha den i bakhodet for å forsikre seg om at man er frisk og klar for den. Men vi får betalt for å gjøre en jobb i hver eneste kamp vi spiller, så vi kan ikke gå til kampen i mangel for respekt for Portsmouth, med tankene våre på FA-cupfinalen.

- Vi skal forsøke å gjøre vårt beste for å få den ut av systemet for den ene kvelden, men det blir selvsagt vanskelig. Det er bare naturlig.