Kan Arsenal beseires?

De fleste Liverpool-supportere mener det er på høy tid med en borteseier mot Arsenal. Det har ikke skjedd siden 2000. Men Benitez har stor respekt for Arsene Wenger og hans mannskap.

Rafael Benitez mener at hans mannskap må spille opp mot sitt aller beste dersom man skal ha forhåpninger om å hente med seg tre poeng hjem fra Emirates Stadium på søndag. Etter tap på Stamford Bridge og Old Trafford tidligere i høst, er det på tide med en trepoenger mot et av topplagene.

Liverpool har spilt 14 ligakamper mot Chelsea, Manchester United og Arsenal under Rafas ledelse. Hele 11 av disse er tapt, og bare 2 er vunnet. De 2 trepoengerne kom mot nettopp Arsenal. Går man enda lenger tilbake i tid, viser en oversikt over de 25 siste ligakamper mot denne trioen 18 tap og bare 4 seire.

- Kvaliteten på enkeltspillere kan utgjøre den lille forskjellen i disse toppkampene. Spiller man under pari mot disse lagene, har du ikke en sjanse. Du vet at dersom spillerne dine ikke yter maks, vil du ikke vinne, sier Benitez til Liverpool Echo.

- I de fleste kamper vi spiller vet vi at vi har i alle fall 3-4 spillere som er på et nivå over det motstanderen kan vise til. Mot lag som Arsenal har vi ikke denne fordelen. Vi har vært veldig nær ved å ta poeng i mange av disse toppkampene, legger han til.

Benitez avviser at den svake statistikken mot topplagene skyldes et mentalt problem. Han mener imidlertid at små detaljer har gått i Liverpools disfavør.

- Vi må erkjenne kvalitetene til våre motstandere. Dersom man analyserer det Wenger gjør i Arsenal, ser man at han har bygd opp klubben slik at den jevnlig vinner trofeer. Det beror på spillerkjøpene han har gjort. Arsenal har hentet inn unge, gode kvalitetsspillere. Noen av de har kostet mange penger. Vi har gjort det samme med Agger og Paletta. Problemet kommer den dagen du bruker mye penger på spillere som ikke er i stand til å utvikle seg til førstelagsspillere. Noen ganger er det imidlertid bedre å betale mye for en ung spiller, i stedet for enda mer en gang i fremtiden. Tanken til Wenger er å bruke pengene på spillere som har stort potensiale.

- Dette er spillerkjøp som du kan spare penger på om de slår til. Kanskje du til og med kan tjene penger på dem, om du selger dem videre. Over de ti siste årene har Wenger fått kjøpe de spillerne han ønsker. Spillere som passer inn i den spillestilen han ønsker å benytte. Når Arsenal spiller bra, er det en fryd å se dem i aksjon. Men jeg liker enda bedre å se mitt eget lag spille. I likhet med Arsenal liker også vi å spille god fotball langs bakken, men vi er også i stand til å blande spillestiler når det kreves. For å vinne må du ha en plan B når plan A ikke fungerer. Du vinner ikke mange trofeer på 10 år uten å ha en plan B, så det er åpenbart at også Arsenal har det.

- Dersom man vil vinne trofeer, må man vinne mange kamper mot alle typer lag. Dette handler ikke bare om å slå Arsenal, Manchester United og Chelsea. Først må vi slå de andre lagene, så kan vi slå de beste. Det hjelper ikke å slå de beste, om man taper mot de andre lagene. Nå har vi vunnet våre siste fem kamper, og begynner å vise vårt virkelige nivå. Vi blir stadig bedre. Spesielt gjelder det forståelsen spillerne i mellom. Fortsetter vi som nå, er det opplagt at vi vil vinne mange kamper. Stabilitet er et nøkkelord. Nå håper vi å ta et skritt til på veien, og produsere de samme gode resultatene mot toppklubbene som mot de andre, avslutter Benitez.